KRAFT

Siemens skal levere sentralnett-utstyr for opp mot en halv milliard

Inngår avtale med Statnett.

Stor rammeavtale: Siemens skal kvalifisere teknologi for vern, kontroll og hjelpeanlegg til transformatorstasjoner, gjennom en rammeavtale med Statnett.
Stor rammeavtale: Siemens skal kvalifisere teknologi for vern, kontroll og hjelpeanlegg til transformatorstasjoner, gjennom en rammeavtale med Statnett. Bilde: colourbox.com
6. mai 2014 - 13:56

Statnett og Siemens har inngått en 4-årig rammeavtale for løsninger som skal gi Statnett bedre styring og overvåkning av sentralnettet i Norge.

300-500 millioner

Avtalen innebærer leveranser innen vern, kontroll og hjelpeanlegg til transformatorstasjoner til en verdi av mellom 300-500 millioner kroner.

Siemens melder at dette er den største avtalen de har inngått for slike anlegg noensinne.

Pilot

Før utstyret installeres skal teknologien testes ut i praksis.

Siemens skal gjennomføre et pilotprosjekt på den første transformatorstasjonen, og innstallere et komplett anlegg for vern, kontroll og hjelpeanlegg.

Dersom teknologien blir kvalifisert, vil Statnett bestille de øvrige anleggene på andre transformatorstasjoner, i tråd med rammeavtalen.

– Slike leveranser krever høy grad av gjennomføringsevne, både når det gjelder prosjektering, engineering, levering og HMS. Vi vil strekke oss langt for at Statnett skal bli fornøyd innen alle områder, sier divisjonsdirektør Nils Klippenberg i Siemens.

Les også: Se hvordan Statnett kan se mulige strømbrudd før de skjer

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.