BLOG

Ser dette ut som drømmetelefonen?

...det syntes vi også. Helt til vi prøvde den.

21. feb. 2011 - 12:26

Det er ikke mange år siden vi var grønne av misunnelse på asiaterne, som hadde telefoner vi bare kunne drømme om her hjemme. Heldigvis skjøt utviklingen etterhvert fart hos verdensomspennende produsenter som Sony Ericsson, Nokia, HTC, LG og Apple, og vi har i dag tilgang til like bra - om ikke bedre - telefoner enn de du får kjøpt i for eksempel Japan.KAMERAPREG: Lumix Phone minner mer om et kamera enn en mobil.

Men det dukker med jevne mellomrom opp en pressemelding fra NTT Docomo & co, der vi får se bilder og spesifikasjoner av en annen verden. For noen måneder siden følte vi igjen denne innbitte misunnelsen krype frem, da Panasonic (via NTT Docomo) viste frem Lumix Phone.

Denne telefonen er mer et kamera basert på Panasonics Lumix-serie enn en mobiltelefon, med ekte blits, 13,2 megapikslers kamera og alle kontrollknappene du forventer av et vanlig kompaktkamera.

Treg og slarkete

Da vi var i Barcelona forrige uke tok vi turen over til NTT DoComo for å kikke litt nærmere på kamerabeistet. Og her ble vi både skuffet og lettet, for dette er slett ikke noe å misunne asiaterne for. SKUFFELSE: Elendig byggekvalitet og langt dårligere menyer enn det vi er vant til.

Vi har sjelden opplevd større plastfølelse enn dette. Knirking, slark og generelt dårlig byggekvalitet var det som kjennetegnet denne telefonen - som på bildene ser temmelig mye mer solid ut.

Byggekvaliteten var ikke det eneste vi mislikte. Menyene er også trege og virker - sammenlignet med det vi er blitt vant til her i vesten - svært utdaterte.JODA: Kameraet er nok bra det. Men det veier ikke opp for resten.

Kameraet starter riktignok raskt og har et vell av innstillingsmuligheter - og vi tviler heller ikke på at bildene blir rimelig bra. 

Men vi tar altså en Sony Ericsson Xperia Neo fremfor dette spetakkelet any day.

Innlegget er skrevet av Marius S. Eltervåg

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.