SAMFERDSEL

Selvaag gir ikke mer penger til Fornebubanen

Selvaag Bolig ønsker ikke å bidra med mer penger for å sikre Fornebubanen slik Obos har gjort.

Fornebubanen skal gå fra Majorstuen til Fornebu. Den skal stå ferdig i 2029 og totalkostnaden kan bli nærmere 27 milliarder
Fornebubanen skal gå fra Majorstuen til Fornebu. Den skal stå ferdig i 2029 og totalkostnaden kan bli nærmere 27 milliarder Foto: NTB
21. mai 2022 - 08:14

Torsdag ble det klart at Obos-sjef Daniel Siraj gir 300 millioner kroner i bidrag, for å sikre at den nest siste stasjonen, Flytårnet stasjon, blir bygget som planlagt.

– Det er veldig positivt at Obos ønsker å sikre at alle stasjoner gjennomføres, sier Øystein Klungland, viseadministrerende direktør i Selvaag Bolig til Budstikka.

Han opplyser at Selvaag, som skal bygge 1.800 boliger på Fornebu, har bidratt med rundt 500 millioner kroner i grunneierbidrag til banen.

Flere av Selvaags leilighetsbygg skal bygges oppå endestasjonen og verkstedet til banen, noe som ifølge Klungland gjør konstruksjonen flere hundre millioner kroner dyrere.

– Vi sitter nå i forhandlinger med Fornebubane-etaten for å finne løsninger. Vårt tilleggsbidrag blir å finne en god løsning på endestasjonen, sier Klungland.

Fremtiden til T-baneprosjektet skal avgjøres i Oslo bystyre og Viken fylkesting i juni. Oslo Ap holder fortsatt «alle muligheter åpne», og kan stanse hele Fornebubanen.

1. april ble det klart at kostnadsrammen for Fornebubanen øker med 4,3 milliarder kroner - en økning på 25 prosent siden 2018. Totalkostnaden kan bli nærmere 27 milliarder. Ferdigstillelsen av baneprosjektet er utsatt fra 2027 til 2029.

Fornebubanen får trolig en kostnadssprekk på 4,7 milliarder, ifølge et nytt anslag. Illustrasjon av Fornebuporten stasjon, tegnet av Zaha Hadid Architects og A-lab.
Les også

Derfor øker milliardsprekken på Fornebubanen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.