KRAFT

– Se på meg, Petter!

Kjetil Malkenes Hovland
2. sep. 2009 - 13:32

– Hei, ny bil?

– Den vakke verst!

Tilropene hagler mot Bellona-leder Frederic Hauge idet han glir inntil fortauet utenfor Halvorsens konditori like ved Stortinget med sin nye Tesla Roadster Sport.

En av de første

Hauge flirer så hele tanngarden vises når han presenterer sitt nye vidunder av en elbil.

Bellona og Frederic Hauges Tesla Roadster Sport
HAUGES NYE BIL: Det finnes bare noen få Tesla Roadster i Norge. Nå har Bellona og Frederic Hauge sikret seg den europeiske utgaven. Kjetil Malkenes Hovland
– Den gjør 0-100 på 3,6 sekunder, sier Hauge og trer ut av bilen. – Dette er nr. 6 i Europa av denne bilen.

Nylig skrev Teknisk Ukeblad om Petter Stordalens nye Tesla Roadster: – Tesla gir meg elektrisk sjokk

– Det er fantastisk

– Det gleder meg. Det er fantastisk. Frederic burde nesten hatt den før meg, sier Petter Stordalen til Teknisk Ukeblad.

– Dere kan kanskje danne klubb?

Tesla-klubben? Det blir en veldig liten klubb, da. Men det viktigste her er at noen går foran og viser at ny teknologi funker. Hvis flere gjør det, faller prisen, sier Stordalen.

Tesla-klubben? Det blir en veldig liten klubb, da. Men det viktigste her er at noen går foran og viser at ny teknologi funker. Hvis flere gjør det, faller prisen, sier Stordalen. VELKOMMEN I KLUBBEN: – Det gleder meg. Det er fantastisk. Frederic burde hatt den før meg, sier Petter Stordalen til Teknisk Ukeblad. (Foto: Truls Tunmo) Truls Tunmo

– Vanvittig bra

Bilen veier rundt 1200 kilo, av det utgjør batteriene 350 kilo.

Den går som ei kule, ifølge medpassasjer og kollega Marius Holm, som trekker pusten dypt i det han trer ut av den lyseblå miljøbilen og mumler noe om g-krefter.

– Helt vanvittig bra, sier Hauge på spørsmål fra en av deltakerne på Bellonas klimaseminar om hva han synes om bilen. – De på Biltilsynet gikk i fistel.

Senterpartiet liker Tesla

– Sabla stilig! Jeg hadde lyst på en kjøretur, sier stortingsrepresentant Erling Sande (Sp) til Teknisk Ukeblad.

Han synes bilen er et stjerneeksempel på at elbiler kan være noe for flere enn spesielt interesserte.

– Dette begynner å ligne noe, sier Sande.

Vil legge til rette

Senterpartiets mann i energi- og miljøkomiteen mener folk vil begynne å bruke elbiler hvis det blir lagt til rette for det. Regjeringen bygger nå ut ladestasjoner gjennom selskapet Transnova, selv om det ikke har kommet så mange på plass ennå: Les saken her

– Hauges bil er et eksempel på hvor fort teknologien kommer. Denne bilen er et perfekt eksempel på design og modernitet som gjør elbiler mer attraktive. Kraft er billigere enn fossilt drivstoff, så hvis vi legger til rette for elbiler kan de innfases så lett som det her, sier Sande og knipser med fingrene.

– Min er kulere

Siste: Etter at Frederic Hauge har lest denne artikkelen, presiserer han at han har den europeiske utgaven av Tesla. Stordalen har den amerikanske versjonen. Hauges er blant annet 0,3 sekunder raskere enn Stordalen på 0-100 km/t. Hauge har fått tak i den tiende bilen som er produsert av Tesla Roadster Sport.

– Min er mye kulere, sier Frederic Hauge. – Den absolutt råeste til nå.

Tesla Roadster Sport er 15 prosent kraftigere enn Stordalens Tesla. Bilen ble offentliggjort på bilmessen i Detroit: Les saken her

– Frederic må gjerne være kulest, sier Petter Stordalen til Teknisk Ukeblad. – For meg handler det mer om miljø enn å være kul.

– Mer tid på miljø

Frederic Hauge svarer at han bruker mer tid enn Stordalen på miljø.

– Jeg synes det er en rekke anledninger hvor Petter ser ut til å prøve å være kul. Tror for øvrig jeg bruker mer tid på miljø enn Petter, men det er riktig hyggelig at han kommer etter, sier Hauge i en ny epost.

Artikkelen er endret: Frederic Hauges Tesla Roadster Sport veier 1200 kilo. TU.no skrev opprinnelig 800 kilo.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.