IT

Satser på digital bakgrunnssjekk

Det å gjøre noe slikt som en bakgrunnssjekk, kan være vanskelig. Det er det ikke når prosessen automatiseres.

Espen Einn er sjef for Rightperson, som utvikler en IT-plattform for å kontrollere oppgitte attester, sertifikater og andre opplysninger.
Espen Einn er sjef for Rightperson, som utvikler en IT-plattform for å kontrollere oppgitte attester, sertifikater og andre opplysninger. Foto: Odd Richard Valmot
23. des. 2021 - 19:00

Svært mange må gjøre en bakgrunnssjekk av folk som skal ansettes eller engasjeres. Det gjelder på veldig mange områder hvor det skal avgjøres om sertifikater er korrekte eller om folk er de de sier og om de har noe som hefter ved dem.

Dette er en stor industri, og rundt 4500 selskaper jobber med alle typer av bakgrunnssjekk. Men i Norge har selskapet Rightperson jobbet med å forenkle og digitalisere slik informasjonsinnhenting. De kan kontrollere vitnemål, referanser, gjøre kredittsjekk og politiattester.

Så underlig det enn høres, er slike kontroller noe de fleste farer over med harelabb. Men Rightperson har utviklet programvare basert på kunstig intelligens som gjør det særdeles vanskelig å slippe gjennom med en forfalsket attest.

Markedet er stort, og næringslivet har stort behov for å få verifisert opplysninger fra kandidater.

I dag snakker vi med sjefen for Rightperson, Espen Einn.

Teknisk Sett: Moberg & Valmot

Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.

Jan M. Moberg og Odd Richard Valmot i Teknisk Ukeblad er begge sivilingeniører med solid teknologisk bakgrunn. Hver uke snakker de om aktuelle teknologiske temaer i TUs podkast Teknisk sett.

Normalt publiseres Teknisk sett hver torsdag ettermiddag.

Elbil – Teknisk sett

TU har også startet podkast om elbiler. Elbil – Teknisk sett vil vanligvis publiseres hver tirsdag ettermiddag, og er tilgjengelig både som rent lydopptak og med video på TU.no.

Her finner du Elbil – Teknisk sett:

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.