LUFTFART

SAS åpner for setereservasjoner på første elfly-flygning

SAS åpner fredag for setereservasjoner på selskapets første kommersielle flygning med elfly i 2028.

I 2028 skal SAS gjennomføre sin første flygning med et foreløpig ikke ferdig elfly. Allerede på fredag kan man bestille billetter til denne flygningen.
I 2028 skal SAS gjennomføre sin første flygning med et foreløpig ikke ferdig elfly. Allerede på fredag kan man bestille billetter til denne flygningen. Foto: Javad Parsa/NTB
31. mai 2023 - 14:56

– Det faktum at vi nå kan invitere passasjerene våre med på den neste store milepælen for flygingens fremtid, er en naturlig videreføring av pionerånden og et betydelig skritt på reisen mot en luftfart med lavere utslipp, sier konsernsjef Anko Van der Werff i SAS.

Målet til SAS er netto nullutslipp innen 2050.

– For å nå dette målet vil vi ta del i den teknologiske utviklingen som elektrifiserte fly representerer, skriver selskapet i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Det blir mulig å booke billetter til ruter mellom Norge, Sverige og Danmark.

Guilherme Albuquerque leder testfasilitetene, som består av et skjelett av flykroppen med vinger, flaps og haleparti, men med en tilnærmet fullt utrustet cockpit levert av Garmin. Flykapteinen i venstre sete har head up-display. Veldig mange av knappene i et konvensjonelt fly er erstattet av touch screens, men skulle skjermene gå i svart, kan flyet styres manuelt med instrumentboksen under hånda til Albuquerque.
Les også

Her testes elflyet som vurderes av SAS og Widerøe

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.