VINDKRAFT

Samtlige kommuner i Vest- og Aust-Agder sier nei til vindkraft

I dag går høringsfristen ut.

Denne vindparken, Tonstad vindpark, i Sirdal i Vest-Agder er under bygging. I dag sier Agder-kommunene nei til mer utbygging av vindparker.
Denne vindparken, Tonstad vindpark, i Sirdal i Vest-Agder er under bygging. I dag sier Agder-kommunene nei til mer utbygging av vindparker. Foto: Tonstad vindpark
30. sep. 2019 - 07:42

Samtlige kommuner i Vest- og Aust-Agder som er berørt av vindkraftplanene til NVE, sier nei til utbygging. Mandag går høringsfristen ut.

Motstanden fra de berørte kommunene kommer fram i høringssvarene som er blitt sendt inn i forbindelse med NVEs forslag til nasjonal ramme for vindkraft på land, skriver Fædrelandsvennen

Vestby 20240121. 
Trafikk på E6 ved Vestby søndag. Politiet melder om glatte veier i Østfold og ber folk la bilen stå.
Foto: Javad Parsa / NTB
Les også

Glatte veier, innstillinger og hjemmekontor – slik blir mandagen

Blant annet mener politikerne i Kristiansand, Søgne og Sogndalen, som snart blir én kommune, at vindkraft vil være i konflikt med friluftsinteressene for folk. I stedet mener de at det bør satses mer på utvikling av havvind. I Kvinesdal mener politikerne at de har avgitt nok areal til vind- og kraftutbygging, og politikerne i Hægebostad mener det må gjennomføres andre klimatiltak som er mindre arealkrevende.

NVE har pekt ut 13 områder som direktoratet mener er de mest egnede for vindkraft på land i Norge. 98 kommuner har areal innenfor de 13 områdene. NVE mener 23 prosent av Sørlandets areal egner seg til vindkraftutbygging.

– Jeg er noe overrasket over at motstanden har blitt så stor. Vi trenger å gjøre mer for å bedre vårt klima, men ser naturligvis også det negative vindkraft kan gjøre med vår natur, sier fylkesmann Stein Ytterdahl i Agder til avisen.

Det har kommet over 1.000 høringssvar i vindkraftsaken. Høringsfristen er mandag. 

Stavanger-ordfører Sissel Knutsen Hegdal har fått nok av de store prisforskjellene på strøm.
Les også

Strømprotest fra sørvest: Krever å få beholde eksportinntekter

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.