UTDANNING

Samordna opptak: Her kan du få studieplass til høsten

Vil du studere ingeniør- eller realfag til høsten? Det finnes nå ledige studieplasser ved 69 ulike studier.

Norges arktiske universitet har ledige studieplasser ved flest ulike ingeniør- og realfagstudier. Her fra semesterstart ved UIT i 2014.
Norges arktiske universitet har ledige studieplasser ved flest ulike ingeniør- og realfagstudier. Her fra semesterstart ved UIT i 2014. Torbein Kvil Gamst
19. juli 2021 - 14:10

Etter hovedopptaket i juli er det alltid noen ledige studieplasser ved ulike høyskoler og universitet. I dag ble disse offentliggjort på via Samordna opptak.

Av totalt 301 ulike studieretninger, er 69 innen teknologi, ingeniørfag og realfag. Innen informasjonsteknologi og informatikk er det kun Høgskulen på Vestlandet i Førde som har ledige plasser.

Førstemann til mølla

Fra og med klokken 09.00 i morgen, altså tirsdag 20. juli, kan du søke på de ledige studieplassene. Det er løpende opptak til plassene, og du bør derfor søke så raskt som mulig.

Listen over ledige studieplasser blir oppdatert jevnlig. Studier som blir fylt opp fjernes fra listen, og dersom søkere takker nei til studieplassen sin vil nye studier komme på listen.  

Flest muligheter i nord og i vest

Det er aller flest ledige studieplasser ved Norges arktiske universitet (UIT). Både i Tromsø, Narvik, Alta og Mo i Rana er det ledige plasser på totalt 29 ulike ingeniør- og realfagsstudier.

Høgskulen på Vestlandet som kan tilby ledige plasser på 11 ulike bachelorgrader. Her varierer studiested mellom Bergen, Førde og Haugesund.

I Oslo er det kun OSLOMET som har ledige plasser på fire ulike bachelorutdannelser.

Ledige studieplasser innen ingeniør- og realfag:

Les også

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.