FJELLSIKRING

Sammenslåing innen fjellsikring: Visinor solgt til Nordisk Bergteknik

Konsernet Nordisk Bergteknik har kjøpt fjellsikrings- og betongrehabiliteringsfirmaet Visinor AS i Bjerkvik i Norge.

Visinor-i-italia-1002x465
Visinor-i-italia-1002x465
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
24. aug. 2020 - 12:20

Visinor er en av Norges ledende aktører innen fjellsikring og betongrehabilitering av broer, kaiannlegg og bygninger. Visinor har spesialkompetanse innen området og utfører alle typer av sikringsarbeider slik som montering av sikringsnett, bolting og vern mot steinras langs veier og mot bygninger.

Andreas Strand og Rolf Zapffe i Fearnley Securities sier at energikrigen i Europa har økt interessen for kjernekraft, også hos investorene.
Les også

Investorer vil inn i kjernekraft

Stor aktør med utgangspunkt i Bjerkvik

Visinor er med sine 30 år i bransjen og 95 ansatte et veletablert firma i det norske markedet. Hovedkontoret ligger i Bjerkvik i Nordland, men firmaet har også avdelingskontor i Kristiansand. Virksomheten omsetter for totalt 176 millioner kroner.

 

– Vi er veldig glad for muligheten til å kjøpe Visinor. Det er et veletablert og ansett firma med lang erfaring, sterk ledelse og et svært høyt kompetansenivå blant de ansatte. Oppkjøpet kompletterer vårt tilbud som totalleverandør og tilfører oss spesialkunnskap innen betongrenovering. Vi styrker dessuten vårt geografiske nærvær nord i Norge, noe som er svært positivt, sier Oddbjørn Røed, konsernsjef i Norge for Nordisk Bergteknik i en melding fra selskapet.

Forsvaret viste frem sine nye F-35 på Rygge i 2019.
Les også

Kan bli comeback for Rygge

– Mulighet til å gi et bredere tilbud

– Det er normalt at kundene ber om både fundamentering og fjellsikring i våre oppdrag, så dette gir oss mulighet til å gi et bredere tilbud. Vi får mulighet til å utvikle oss med våre ulike og kompletterende kompetanser. Samtidig bli vi lettere geografisk tilgjengelig for både norske og svenske kunder, ifølge Patrik Bones Olsen, daglig leder for Visinor.

Visinor kommer til å inngå i konsernet Nordisk Bergteknik fra og med 1. oktober 2020. Nordisk Bergteknik kjøper 60 prosent av aksjene i Visinor AS, med en opsjon om å kjøpe ytterligere 40 prosent i løpet av tre år.

Nordisk Bergteknik er et konsern med virksomheter innen fjellsikring og fundamentering, der hovedområdene inkluderer boring, sprengning, fjellsikring, betongrehabilitering, pæling, spunting og grunnforsterkning.

Konsernets datterselskaper opererer i dag hovedsaklig i Sverige og Norge.

Virksomheten i Norge har så langt skjedd innenfor Vestfold Fjellboring, etter at Nordisk Bergteknik kjøpte selskapet i 2017.

For en knapp måned siden ble det fullstendig kaos da det kom store mengder snø på Østlandet. Nå er det duket for mer snø, men ikke av samme omfang. Utfordringer kan det likevel fort bli.
Les også

Kan bli snøkaos igjen – kollektivselskapet i Oslo lover at de er forberedt denne gangen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.