ENERGI

Salget av bensin og drivstoff gikk ned i sommer

Salget av diesel og bensin har gått ned.
Salget av diesel og bensin har gått ned. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
20. aug. 2019 - 10:21

Både salg av bensin og diesel til bil har gått ned i sommer. Det samlede salget av petroleumsprodukter i juli var tilnærmet uendret fra året før, ifølge SSB.

Det ble solgt 110 millioner liter bilbensin i juli, en nedgang på 5 millioner liter siden juli 2018. Salget av autodiesel gikk ytterligere ned – med 10 millioner liter. Dette salget endte på 239 millioner liter, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB).

Det totale salget i juli endte på 715 millioner liter. I samme perioden i fjor endte salget på 717 millioner liter.

Foreløpige tall hittil i år viser at det samlede salget av bilbensin og autodiesel utgjorde nær 2,3 milliarder liter. Det er en nedgang på 4,5 prosent sammenlignet med samme periode i 2018.

Både bensin og autodiesel tilsettes biodrivstoff. Det ble tilsatt 333 millioner liter biodrivstoff i første halvår av 2019, ifølge foreløpige tall fra Skatteetaten. Dette utgjør om lag 17 prosent av omsatt bensin og autodiesel.

Olje- og gassutvinning er fortsatt den største utslippssynderen i Norge, men elektrifiseringen av sokkelen bidrar likevel til betydelig nedgang. I 2023 ble utslippene redusert med 4,3 prosent. Her fra Gullfaks-feltet som nå får deler av kraften fra flytende havvind.
Les også

SSB: Klar nedgang i klimautslipp – olje og gass bidrar mye

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.