SAMFERDSEL

Ruter: Flere reiser kollektivt med ny billett-ordning på Østlandet

Etter sju måneder viser Ruters tall at mange bruker den nye ordningen Reis. 1 til 2 prosent flere reiser kollektivt, og biltrafikken går tilsvarende ned.

Nye tall viser at etterspørselen etter kollektivtransport har økt med 1 til 2 prosent i perioden den nye billettypen Reis har vært tilgjengelig.
Nye tall viser at etterspørselen etter kollektivtransport har økt med 1 til 2 prosent i perioden den nye billettypen Reis har vært tilgjengelig. Foto: Gorm Kallestad/NTB
15. des. 2023 - 07:03

Nye tall viser at etterspørselen etter kollektivtransport har økt med 1–2 prosent i perioden Reis har vært tilgjengelig. Antall biler gjennom bomringen har samtidig sunket med 1 prosent.

– Våre analyser viser at Reis trolig er en av flere årsaker til denne utviklingen, sier kommunikasjonsdirektør Elisabeth Skarsbø Moen i Ruter.

Reis gir mer rabatt på billettprisen jo mer du reiser og er rettet spesielt mot dem som reiser to til tre ganger i uka. Etter pandemien gjelder dette flere enn før, blant annet fordi flere fortsatt er en del på hjemmekontor.

28 prosent av de reisende er i denne gruppen, og 75 prosent av disse sier de er fornøyd med produktet, ifølge Ruter.

Det har vært en markant økning i antall solgte enkeltbilletter, særlig på bekostning av periodebillettene.

Det har vært store utfordringer med både forsinkelser og innstillinger på jernbanen den siste tiden.
Les også

Mer togkaos de siste årene: – Ikke holdbart

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.