PROSJEKTER

Ruster opp veibelysningen på E18 i Østfold 

Her blir det både mye graving og mye elektrojobb.

E18 vest for Ørje. Her står det lysmaster, men etter rundt 20 år skal armaturene skiftes ut.
E18 vest for Ørje. Her står det lysmaster, men etter rundt 20 år skal armaturene skiftes ut. Skjermdump: Google Maps
15. mai 2019 - 11:11

Vegvesenet ønsker å ruste opp veilyset langs E18 i Østfold, og har nå lyst ut konkurransen. Det gjelder grovt fortalt de ti kilometrene av E18 nordvestover fra Ørje. Veien var ny i 1997 og 2003.

– En del armaturer skal skiftes ut, og det må graves en del kabelgrøfter for helt nytt lysanlegg på midten av strekningen, forteller byggeleder Lars Frode Christiansen i Vegvesenet til Veier24.

Oppdraget er beskrevet slik:

  • Ørje–Trollbergtjern: Over cirka sju kilometer skal det settes opp veilys på en side av veien. Kablene skal trekkes i eksisterende trekkerør.
  • Trollbergtjern–Melleby: Over cirka tre kilometer skal det graves for trekkerør, sette opp trekkekummer, trekke kabler samt monteres veilys på en side av veien.
  • Kryss og forbikjøringsfelt: Rundt 128 eksisterende armaturer til veilys og stolpeinnsatser skal skiftes ut.

– Oppdraget bør være interessant for elektroentreprenører av en viss størrelse. Men det blir en del graving også, så jeg er spent på om det kommer tilbud fra både veg- og elektroentreprenører, sier Christiansen.

Ferdig til jul

Arbeidene er planlagt å starte 1. september i år, og skal være ferdig 1. desember.

Kostnadsrammen er anslått til 32 millioner kroner med prosjektering og byggherrekostnader. Tilførsel av strøm er utenom anbudet, men ligger inne i totalkostnadsrammen.

– Vi har gjort en overordnet prosjektering, men kontrakten blir en totalentreprise og entreprenøren skal dermed detaljprosjektere oppdraget, sier Christiansen til Veier24.

Frist for å gi tilbud er 14. juni.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.