MOBIL

Ringer du opplysningen?

Er du klar over hvor mye det faktisk koster?

Marius ValleMarius ValleJournalist
10. mai 2012 - 18:00

Nummeropplysningstjenestene 1881 og 1888 er begge to i perioder hissige på markedsføringen på TV. Disse er to av selskapene som tilbyr nummeropplysningstjenester over telefon. 

Vi har sett på prisene på opplysningstjenester på SMS tidligere, noe som koster veldig mye penger hos de fleste.

At det er dyrt å ringe opplysningen er noe de fleste av oss som vokste opp før mobiltelefonen ble vanlig har fått inn med morsmelka. Men er du klar over hva det faktisk koster?

LES OGSÅ: Dyr eller billig smarttelefon - fordeler og ulemper

Så mye koster det

Vi har sett på hva det koster å ringe opplysningstjenestene 1881, 1888 og 1890 med abonnement fra Telenor, NetCom og OneCall.

Som du kan se av utvalget vårt er oppstartsprisen og minuttprisen høy. Dersom du ringer til for eksempel 1881 med Telenor og samtalen varer i 20 sekunder vil det koste deg 12,16 kroner.

I tillegg til disse prisene koster deg også å bli satt over til nummeret du har fått opplest. Dette koster henholdsvis 6,29 kroner, 6,50 kroner og 6,06 kroner i tillegg hos Telenor, NetCom og One Call.

Prisene varierer noe fra operatør til operatør, men vi kan trygt si at de jevnt over er høye.

LES OGSÅ: Slik kapper du mobilutgiftene

Hva betaler du for?

Vi skal selvsagt ikke påstå at tjenesten ikke er verdt det du betaler for den. Om du er i en knipe og trenger et nummer kjapt kan dette være en grei løsning - om enn noe dyr.

Vi skal ikke spekulere i om det er overpris eller ei. De forskjellige tilbyderne må åpenbart betale lønn til dem som betjener telefonen, leie av lokaler og systemer og mye annet. Det er selvsagt ikke gratis å drive en nummeropplysningstjeneste. 

Men du kan spare mange penger på å gjøre jobben selv. Og da mener vi ikke at du skal bruke SMS i stedet. Som du ser av eksemplene i tabellen til høyre er dette nemlig også en kostbar affære.

Ublu priser for automatiske oppslag i en database, spør du oss.

LES OGSÅ: Ikke betal for latterlig dyre ringetoner

Bruk internett

Om du trenger å finne et nummer er det aller enkleste å bruker nettleseren. Ved å gå inn på nesten en hvilken som helst nummeropplysningstjeneste vil du kunne søke opp folk og numre på vanlig måte, akkurat som om du satt foran PC-en.

En tjeneste vi liker veldig godt er Opplysning 1890 sin mobilside, som du finner på m.1890.no. Den er gratis.

Om du støtt og stadig trenger å finne numre mens du er på farten er det like greit å installere en nummeropplysningsapp.

To alternativer er 1881 Mobilsøk som koster 39 kroner i måneden å bruke, og 180.no Mobilsøk som er gratis å bruke. Disse lar deg også se hvem som ringer ved at de slår opp ukjente numre automatisk.

1881 Mobilsøk finnes til Android og iPhone.

180.no Mobilsøk finnes til Android og iPhone.

Et annet godt alternativ er appen TrueCaller, som fungerer på de fleste plattformer og koster 59 kroner i en engagssum.

Gule Sider sin app er gratis, og lar deg finne bedrifter i nærheten, og søke opp numre til privatpersoner og bedrifter. Kan også slå opp numrene til de som ringer inn.

Finnes til Android og iPhone. 

LES OGSÅ: 

Slik unngår du datasmellen i utlandet

Smarte tips til deg som skal kjøpe ny mobil på nettet

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.