OFFSHORE

Riggkonflikten overtas av Regjeringen

Tore StensvoldTore StensvoldJournalist
25. okt. 2004 - 20:14

Da arbeidsgiverne varslet full lockout, måtte regjeringen og arbeids- og sosialminister Dagfinn Høybråten på banen.

En full konflikt ville bety inntektsap på ca. 1 milliard kroner om dagen.

- Jeg har i dag orientert partene i konflikten om at regjeringen i statsråd fredag vil fremme forslag om tvungen lønnsnemndbehandling av tvisten mellom Oljearbeidernes Fellessammenslutning og Norges Rederiforbund, sier Høybråten ifølge en pressemelding fra departementet .

Høybråten opplyser at beslutningen ble tatt etter at Norges Rederiforbund tidligere på dagen varslet opptrapping i riggkonflikten. Rederiforbundet varslet at de vil ta ut forsyningsskip og lastebøyere i en sympatilockout fra 8. november klokka 24.00 i tillegg til at de varsler lockout overfor de OFS-medlemmer på riggområdet som ennå ikke er tatt ut i konflikt.

Regjeringen legger vekt på at opptrappingen i løpet av kort tid vil føre til stans i produksjonen av olje og gass på norsk sokkel.

- De samfunnsmessige skadevirkningene av en så omfattende nedstengning av norsk sokkel vil være enorme. Dertil kommer hensynet til Norges renommé som en stabil leverandør av olje og gass, samt hensynet til olje- og gassleveransen til våre handelspartnere, sier Høybråten.

Regjeringen frykter også et kraftig prishopp i markedet av frykt for full stans i produksjonen rett foran den kaldeste årstiden.Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.