BYGG

REV Ocean møtte for stor motstand – dropper høyhus på 250 meter

Kjell Inge Røkkes selskap REV Ocean skroter planene om å bygge et rekordhøyt høyhus. – Motstanden var for stor, sier REV-leder Nina Jensen.

– Vi vil ikke bygge huset 250 meter høyt. Vi vil opprettholde kvadratmeterplanene på 60-80.000 kvadratmeter, men ikke bygge så høyt som planlagt. Bygget vil ha en annen utforming enn en skyskraper, sier Nina Jensen i REV Ocean.
– Vi vil ikke bygge huset 250 meter høyt. Vi vil opprettholde kvadratmeterplanene på 60-80.000 kvadratmeter, men ikke bygge så høyt som planlagt. Bygget vil ha en annen utforming enn en skyskraper, sier Nina Jensen i REV Ocean. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
15. jan. 2020 - 14:55

REV Ocean hadde planer om å bygge et høyhus på mellom 200 og 250 meter som skal huse Verdenshavets hovedkontor.

Nå dropper Røkke-selskapet planene om en skyskraper, skriver Fiskeribladet.

Motstanden var for stor. Norge er ikke modent for det, sier administrerende direktør Nina Jensen i REV Ocean.

I stedet vil det bli bygget i bredden.

– Vi vil ikke bygge huset 250 meter høyt. Vi vil opprettholde kvadratmeterplanene på 60-80.000 kvadratmeter, men ikke bygge så høyt som planlagt. Bygget vil ha en annen utforming enn en skyskraper, sier Jensen.

Planen er at bygget skal ha plass til 3.000 arbeidsplasser.

Forslaget om et høyhus har vakt sterke reaksjoner. Opprinnelig skulle det bygges på Fornebu, men dette ble stoppet av Bærum kommunestyre i februar i fjor på grunn av høyden.

Etter at Bærum sa nei til skyskraperen, meldte aktører andre steder i landet seg på i kampen om å få bygget dit.

Jensen sier nå til Fiskeribladet at det trolig ikke er aktuelt å legge bygget utenfor hovedstadsområdet.

– Verdenshavets hovedkontor vil trolig bli bygget nært hovedstaden. Også Bærum vil bli vurdert. Planen er at konkret sted vil bli avklart i løpet av første halvår 2020, sier Jensen.

Russiske fiskere leverer torsk til Norge gjennom havnene i Tromsø, Kirkenes og Båtsfjord. Deretter eksporterer Norge fisken tollfritt til EU. EUs kontrollorgan Olaf vil nå undersøke om dette strider med de nye toll-prinsippene til EU, der russisk fisk er ilagt 13 prosent toll.
Les også

EU vil etterforske norske fiskeriselskap for mulig kvotesvindel

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.