INDUSTRI

Rem bestiller isklar konstruksjons- og ankerhåndterer fra Vard

Avansert ankerhåndterings- og konstruksjonsfartøy.

Arktisk: Rem Offshore har bestilt et nydesignet fartøy for både ankerhåndtering og konstruksjonsoppgaver på ned mot 3000 meters dyp, og i kalde strøk. Vard Design står bak skipstypen med betegnelsen Vard 2 06.
Arktisk: Rem Offshore har bestilt et nydesignet fartøy for både ankerhåndtering og konstruksjonsoppgaver på ned mot 3000 meters dyp, og i kalde strøk. Vard Design står bak skipstypen med betegnelsen Vard 2 06. Bilde: Vard
Tore StensvoldTore StensvoldJournalist
4. juni 2014 - 12:51

Det er Vard Design i Ålesund som har designet fartøyet, som får betegnelsen Vard 2 06.

Skipet er klargjort for operasjoner i kalde strøk. Det blir vinterisert – det vil si at sikkerhetskritisk utstyr er oppvarmet, og skipet får isklasse ICE-1B.

Kraftig

Skipet får en trekkraft (bollard pull) på hele 400 tonn.

Det bygges med A-ramme og bølgekompensert kran på 150 tonn. Det kan utføre oppdrag ned mot 3000 meters dyp.

Skipet på 4400 dødvekttonn får ROV-hangar og sengeplass til 90 personer. Fartøyet blir 100 meter langt og 25 meter bredt.

Les også: Island Offshore bestiller «ankerhåndterer på steroider» fra Brevik

Romania-skrog

Skroget skal bygges ved Vard Tulcea i Romania og Vard Brattvaag i Haram skal utruste og ferdigstille skipet for levering i første kvartal 2016.

Kontraktens verdi er på ca. 800 millioner kroner.

Rem Offshore har 500 ansatte og opererer 18 skip ut fra Fosnavåg.

Les også: På 5 år ble Havyard verdensledende innen skipsdesign

Intensjon

Vard har nylig også inngått en intensjonsavtale med Nordic American Offshore på design og bygging av to plattform forsyningsfartøy, samt opsjon på et skip til.

Fartøyene er utviklet av Vard Design og skal eventuelt bygges ved Vard Aukra. Skrogene vil leveres fra Vard Braila i Romania.

PSV-ene på 4000 dødvekttonn blir 81 meter lange og 18 meter brede. Levering blir andre og tredje kvartal i 2015.

Intensjon: Nordic American Offshore har et par måneder på seg til å bekrefte bestillingen av to PSV-erer fra Vard Aukra med Vard 1 08 design.
Intensjon: Nordic American Offshore har et par måneder på seg til å bekrefte bestillingen av to PSV-erer fra Vard Aukra med Vard 1 08 design. Vard
Les også:

Norske skipsutstyrsprodusenter håver inn kontrakter

Rolls-Royce med nytt offshoredesign for canadisk rederi  

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.