SAMFERDSEL

Regjeringen vil bruke 10 milliarder på jernbane

Nye investeringer fra den avtroppende regjeringen.

Regjeringen foreslår å bruke 10 milliarder kroner på jernbane neste år.
Regjeringen foreslår å bruke 10 milliarder kroner på jernbane neste år. Bilde: NTB scanpix
10. okt. 2013 - 09:00

Statsbudsjettet for 2014 skal legges fram mandag neste uke. Stoltenberg-regjeringen vil da foreslå investeringer i ny jernbane neste år som vil være 63 prosent høyere enn i årets budsjett, skriver Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

30 prosent mer

Samlet sett foreslår regjeringen å bruke nærmere 19 milliarder kroner mer til jernbaneformål neste år, sammenlignet med nivået for i år. Det utgjør en økning på 30 prosent.

De 10 milliarder kronene som skal brukes til nye investeringer, skal blant annet fordeles på åtte prosjekter. Arbeidet med å bygge tunnel på Follobanen skal starte neste år, og det skal bygges 22 kilometer med nytt dobbeltspor mellom Ski og Oslo.

Regjeringen vil dessuten videreføre arbeidet med bygging av det 23 kilometer lange dobbeltsporet mellom Farriseidet og Porsgrunn.

Flere prosjekter

Regjeringen vil videreføre arbeidene med det 14 kilometer lange dobbeltsporet på hver side av Holmestrand, og videreføre arbeidene med det 17 kilometer lange dobbeltsporet som inngår i fellesprosjektet for E6 og Dovrebanen.

Det blir neste år oppstart av prosjektet for Vossebanen mellom Bergen og Arna, og det blir igangsatt bygging av nytt dobbeltspor mellom Hell og Værnes. Dessuten skal arbeidet med nytt signal- og sikringsanlegg, samt fjernstyring av Østfoldbanens østre linje, videreføres.

Det åttende prosjektet går ut på bedre tilrettelegging av infrastrukturtiltak, blant annet bedre strømforsyning, for å gi bedre togtilbud på Østlandet.

Les også:

Her er strakstiltaket som skal sikre at togene går

Danskene skifter hele signalanlegget på ti år

De rødgrønne kaller det «vei på avbetaling»...  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.