ENERGI

Regjeringen skjerper reglene for strømselskapene

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) vil få bukt med at strømselskapene ikke følger regelverket. Nå er oppryddingen i gang.

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) vil ha slutt på at strømselskaper bryter regelverket og lurer kunder inn i dyre strømavtaler.
Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) vil ha slutt på at strømselskaper bryter regelverket og lurer kunder inn i dyre strømavtaler. Foto: Terje Pedersen/NTB
15. feb. 2023 - 10:19

– Det er et virvar, sier Aasland til Dagbladets Børsen.

Overfor avisa varsler han to nye grep:

  • Det skal bli vanskeligere å få konsesjon til å selge strøm. Reguleringsmyndigheten for energi (RME), som har ansvaret for konsesjonen til strømselskaper, skal også se på tiltak som gjør at det blir lettere å miste konsesjonen om man ikke følger reglene – og innføre sanksjoner mot selskaper som bryter regelverket.
  • Innføre et krav til strømsalgselskapene og bransjeorganisasjonen Fornybar Norge om å utvikle og innføre en standard spotpris-avtale. Alle selskapene må tilby den samme avtalen.

Forbrukerrådet har tidligere gått ut og advart kraftig mot strømselskaper som bryter reglene.

– Vi har å gjøre med en bransje som er tuftet på å dytte og lure forbrukerne inn i dårlige avtaler. Store som små aktører lurer kundene til å betale dyrt for strømmen, uttalte direktør i Forbrukerrådet Inger Lise Blyverket nylig.

– Det er veldig urovekkende at det er såpass mange strømsalgselskaper som bryter regelverket, sier Aasland.

Genetiske ressurser finnes i for eksempel medisinplanter, jordbruksvekster og dyreraser. Disse ressursene brukes i økende grad i alt fra kosmetikk, medisiner, bioteknologi og kosttilskudd.
Les også

FN-avtale skal bekjempe «biopirater»

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.