INDUSTRI

Redder verftet

UTLEIE: Det er plass til mange leietakere på Odense Stålskibsverfts område. I 2006 ble verdens største containerskip bygget her. Nå skal det bare bygges mindre skip. Det blir mye som kan leies ut av området.
UTLEIE: Det er plass til mange leietakere på Odense Stålskibsverfts område. I 2006 ble verdens største containerskip bygget her. Nå skal det bare bygges mindre skip. Det blir mye som kan leies ut av området. Bilde: A.P. Møller-Mærsk

Skipsverftet skal fortsatt bygge skip, men mindre og færre.

I tillegg må driften dreies over mot andre produkter.

Verftet, som eies av A.P. Møller-Mærsk-konsernet, må presentere en plan for alternativ drift.

Ser framover

– Vi ønsker å bevare et skipsverft på Lindø og har derfor vedtatt en forretningsmodell som er kreativ og framtidsrettet, sier verftets styreleder, Lars-Erik Brenøe, ifølge business.dk.

De tillitsvalgte ved verftet er glad for løsningen, selv om antall ansatte må reduseres fra dagens 2.700. Det skal være interesse blant andre selskaper å leie seg inn på verftsområdet.Konkurrerer

Odense Stålskibsverft skal blant annet prøve å komme seg inn på det norske spesialfeltet; offshore supplyskip.

Analyse- og konsulentselskapet AT Kearney har identifisert flere mulige leietakere og bedrifter som kan tenke seg å benytte utstyr og infrastruktur ved anlegget.

Tre-deling

Lindø-verftet – som Odense-selskapet gjerne kalles, skal etter den nye modellen deles i tre: Skipsverft, industridel og felles faciliteter.

Administrerende direktør Finn Buus Nielsen ved verftet er fornøyd med at A.P. Møller-Mærsk beholder skipsbyggingskompetansen. Det er viktig også for shippingdelen av konsernet, mener han.

Verftet har ett skip i ordre, og det leveres i løpet av 2010.

Les også: Stenger skipsverft

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.