OLJE OG GASS

Rapport: Oljeproduksjonen opp – utslippene ned

Ny rapport fra bransjeorganisasjonen Norsk olje og gass.

Fakling på Sleipner-feltet i 2009. Det har vært en markant nedgang i denne typen aktivitet, ifølge bransjeorganisasjonen Norsk olje og gass. Illustrasjonsfoto.
Fakling på Sleipner-feltet i 2009. Det har vært en markant nedgang i denne typen aktivitet, ifølge bransjeorganisasjonen Norsk olje og gass. Illustrasjonsfoto. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
5. juli 2018 - 13:28
En ny rapport befester norsk sokkels posisjon i verdenstoppen på lave utslipp per produserte enhet, ifølge bransjeorganisasjonen Norsk olje og gass.
 

Tallene fra 2017 viser at produksjonen av olje og gass gikk opp for fjerde år på rad. Samtidig gikk de totale utslippene ned, viser miljørapporten som ble publisert torsdag.

Det betyr at Norge styrker sin posisjon i verdenstoppen når det kommer til lave utslipp per produserte enhet olje og gass, konkluderer Norsk olje og gass.

– Det gjøres en rekke aktive tiltak i næringen for å gjøre dette mulig, sier Hildegunn T. Blindheim, organisasjonens direktør for klima og miljø.

Hun trekker blant annet fram markant nedgang i fakling fra feltene, reduserte utslipp fra motorer og økt oppmerksomhet om energieffektivisering.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.