BYGG

Protesterte mot nedleggelse av Ullevål sykehus

– Det er knyttet både økonomisk og helsemessig risiko og til planene, skriver Aina Stenersen i Frp i et forslag til Oslo bystyre. Hun var en av flere profilerte politikere som demonstrerte mot nedleggelsen tirsdag.

Helsepartiet, Oslo Frp og aksjonen Redd Ullevål sykehus holdt en protestmarkering i borggården utenfor Rådhuset tirsdag. Fremskrittspartiets helsepolitiske talsperson i Oslo, Aina Stenersen, holdt appell.
Helsepartiet, Oslo Frp og aksjonen Redd Ullevål sykehus holdt en protestmarkering i borggården utenfor Rådhuset tirsdag. Fremskrittspartiets helsepolitiske talsperson i Oslo, Aina Stenersen, holdt appell. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
11. sep. 2018 - 13:15

Onsdag forrige uke skrev TU Bygg at nærmere 200.000 kvadratmeter sykehus skal bygges i Oslo de neste neste ti årene, tilsvarende fem ganger operaen i Oslo. 

Utbyggingen av Oslo universitetssykehus innebærer bygging av et stort akuttsykehus på Aker, et samlet regionsykehus med lokalsykehusfunksjoner på Gaustad, et nytt klinikkbygg på Radiumhospitalet og et nytt bygg for regional sikkerhetsavdeling på Ila.

Ullevål derimot, ble etter en vurderingsprosess hos styret ved Oslo universitetssykehus i 2016 planlagt å legges ned.  

Helsepartiet, Oslo Frp og aksjonen Redd Ullevål sykehus holdt en protestmarkering i borggården utenfor Rådhuset tirsdag. <i>Foto:  Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix</i>
Helsepartiet, Oslo Frp og aksjonen Redd Ullevål sykehus holdt en protestmarkering i borggården utenfor Rådhuset tirsdag. Foto:  Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

Nedleggelsesplanene har fått flere politiske partier til å ta til motmæle. Tirsdag formiddag trosset demonstranter fra flere partier regnet og advarte mot den foreslåtte nedleggelsen.

Fra Rødt til Fremskrittspartiet

Med paroler og taler samlet en mengde demonstranter seg foran rådhuset i Oslo tirsdag. Representanter fra hele det politiske spekteret, fra Rødt til Fremskrittspartiet er helt enige om at det vil være galt å legge ned Ullevål sykehus.

Tirsdag formiddag demonstrerte Fremskrittspartiet, Helsepartiet og folkeaksjonen Redd Ullevål sykehus mot en nedleggelse foran Oslo rådhus i forkant av høringen om oslosykehusenes framtid.

Frp-veteran Carl I. Hagen deltok på markeringen. <i>Foto:  Ole Berg-Rusten / NTB scanpix</i>
Frp-veteran Carl I. Hagen deltok på markeringen. Foto:  Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Helsepartiet tok i mars initiativet ved å starte opp folkeaksjonen Redd Ullevål sykehus. Fremskrittspartiets Aina Stenersen har levert inn et alternativt forslag til planene, som vil redde sykehuset. Det skal behandles i bystyret 24. oktober.

Les også

På innsiden av det som skulle bli Norges første gigafabrikk

– Helsemessig og økonomisk risiko

Røds leder Bjørnar Moxnes holdt appell. <i>Foto:  Ole Berg-Rusten / NTB scanpix</i>
Røds leder Bjørnar Moxnes holdt appell. Foto:  Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

– Det er knyttet stor økonomisk risiko til planene samtidig som de innebærer en helsemessig risiko for Oslos innbyggere. Fagfolk advarer mot en oppsplitting av fagmiljøer og helsefaglige konsekvenser av å legge ned Ullevål som er Norges største og viktigste akuttsykehus, skriver helsepolitisk talsperson Aina Stenersen i Frp i sitt private forslag til Oslo bystyre.

I forrige uke sendte Helse sør-øst ut en pressemelding hvor planene for ny sykehusstruktur i Oslo-området nok en gang ble skissert. Helseforetaket går inn for å bygge et nytt stort akuttsykehus på Aker, et samlet regionsykehus med lokalsykehusfunksjoner på Gaustad, et nytt klinikkbygg på Radiumhospitalet og et nytt bygg for regional sikkerhetsavdeling på Ila. Ullevål sykehus har ingen plass i denne planen.

Les også

– Vanskelig å fatte:: Godkjente russisk forskningstokt – må svare Stortinget

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.