KARRIERE

Presser inn flere studenter

NTNU: Nå blir det enda trangere i kantinene på Gløshaugen.
NTNU: Nå blir det enda trangere i kantinene på Gløshaugen. Bilde: Mona Sprenger
Dag Yngve Dahle
10. feb. 2011 - 13:52

Det er rom for 500 flere studieplasser ved NTNU de neste årene, melder Universitetsavisa.

Dermed går det sannsynligvis mot flere studenter ved NTNU fra og med kommende høst. For tredje år på rad har nemlig Kunnskapsdepartementet bedt universitetene ta inn flere studenter.

Laget spørrespill for teknologer

Bevilgningsstopp

Dette er ikke uproblematisk, siden det ikke følger ekstra bevilgninger med kravet om ekstra studieplasser.

NTNU og de andre lærestedene må derfor skvise mer ut av sitronen, for å si det flåsete.

– Fagmiljøene forsøker å møte dette så godt de kan, men i realiteten gjorde de den samme øvelsen i høst. Opptaksrammene for kommende studieår ble vedtatt av NTNUs styre på tampen av fjoråret, sier Eirik Lien, seniorrådgiver ved NTNUs studieavdeling til avisa.

NTNU i verdenstoppen på samarbeid med næringslivet

Trangt om plassen

Særlig trangt er det denne gangen ved Fakultet for informasjonsteknologi, matematikk og elektroteknikk (IME), Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi (IVT) og Fakultet for naturvitenskap og teknologi (NT), som har begrenset plass.

Både undervisningslokaler og laboriatorieplasser er utnyttet opp mot det maksimale slik det er.

– De har fysiske begrensninger på laboratorieplass og undervisningslokaler. Ti ekstra studieplasser på sivilingeniørstudiet kan komme til å utløse krav om ekstra fasiliteter i en helt annen grad enn tilfellet er i forelesningsfag som for eksempel statsvitenskap, sosiologi eller historie. Men det er klart, opp på masternivå krever også disse fagene mer veiledet undervisning, sier Lien.

NTNU vil bruke matematikk-skjønn

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.