OLJE OG GASS

Politikere vil stanse plattformopphugging

Det nye kommunestyret i Vindafjord vil stanse plattformopphuggingen i Vats.
Det nye kommunestyret i Vindafjord vil stanse plattformopphuggingen i Vats. Bilde: Ole Helgesen
Maiken Ree
21. sep. 2011 - 12:59

På et forhandlingsmøte i går kveld bestemte det politiske flertallet i Vindafjord kommune, som er en konstellasjon av SV, Sp, KrF og Bygdelista, å stanse planene om å hugge opp gamle plattformer ved bedriften AF Decom. Det skriver NRK Rogaland .

Det gamle kommunestyret, som nå går av, var positive til plattformopphuggingen i Vatsfjorden.

Plattformopphugging tar levebrødet fra fiskerne

Gir ikke opp kampen

– Denne fjorden er så viktig for fiskerne. AF Decom må tenke nytt og annerledes, at fjorden ikke skal være et industriområde, sier Svein Terje Vestbø, leder i Vindafjord SV.

Lokalbefolkningen i Vats har vært splittet i debatten rundt industrien i bygda. Selv om politikerne nå er på miljøvokternes side har motstanderne av opphuggingen ikke tenkt å gi opp kampen. De frykter at staten kan overstyre lokaldemokratiet.

Sårbart område

– Dette er ingen plass å gjøre dette på. I et så sårbart område, innerst i Ryfylkefjorden med så mye fisk, og så mye produksjon av mat, sier Ståle Jøtne, nabo og miljøvokter, til NRK Rogaland.

Vill vest i plattformskroting

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.