FORSVAR

Politiets elitestyrke får nye pistoler

Politiets Fellestjeneste har kjøpt inn SIG P320 til Beredskapstroppen.
Politiets Fellestjeneste har kjøpt inn SIG P320 til Beredskapstroppen. Foto: Sig Sauer
19. nov. 2018 - 19:02

Beredskapstroppen er i ferd med å få nye våpen.

Sig Sauer P320 X-serie erstatter Sig P226 og H&K P30 (L) som det norske antiterrorpolitiets tjenestepistol.

Ti konkurrenter

SIG P320 X-serie. <i>Foto:  Sig Sauer</i>
SIG P320 X-serie. Foto:  Sig Sauer

Det var hele ti kandidater som knivet om den norske pistolkontrakten som ble tildelt i juli. Her ble kvalitet/pris vektet 70/30 prosent. Bestillinga er verdt sju millioner kroner pluss mva.

Produsenten selv skriver at det ble gjennomført grundige og harde tester i ukevis, der deres P320 utkonkurrerte de andre.

Politiets Fellestjenester har ikke villet bli intervjuet om saken, men skriver i en epost at tjenestemenn fra Beredskapstroppen gjennomførte tester i treningsøvelser med realistiske operative situasjoner.

– Testene har gitt politiet mulighet til å evaluere pistolene kvalitativt. Resultatene knyttet til presisjon, ergonomi og funksjon har blitt målt og vektlagt, skriver Politiet.

Sig Sauer representeres i Norge av Capsicum Norway AS som er eid av NFM som produserer og selger politi- og forsvarsutstyr.

Slik presenterer produsenten selv SIG P320

Valgt av US Army

P320 er kamret for 9x19 mm Parabellum, .40 S&W, .357 SIG og .45 ACP, er modulært oppbygget og kommer i en rekke utgaver. Politiet har kjøpt X-serie-ramme med mulighet for full størrelse eller kompakt sleide.

Pistolene produseres av Sig Sauer i Exeter, New Hampshire, like nord for Boston i USA.

– Våpenet er utviklet for politi- og militærenheter, og vi er stolte over å kunne føye det norske politiet inn på lista over elitestyrker verden rundt som har valgt P320 som standardpistol, uttaler Sig Sauer-direktør Ron Cohen i ei pressemelding. 

P320 er også nylig blitt valgt av US Army, der pistolen går under betegnelsen M17. Leveransene startet for noen måneder siden.

Beredskapstroppen bruker også skarpskytterrifle fra samme produsent, SSG 3000, i tillegg til P226. Når det gjelder H&K P30L, fra tyske Heckler & Koch, har dette vært standardpistol i også resten av det norske politiet i ti år nå.

Politiets beredskapstropp, bevæpnet med MP5, trener på ombordstigning på KV «Barentshav» i 2013. <i>Foto:  Peder Torp Mathisen / Forsvaret</i>
Politiets beredskapstropp, bevæpnet med MP5, trener på ombordstigning på KV «Barentshav» i 2013. Foto:  Peder Torp Mathisen / Forsvaret

Samlokalisering i 2020

Beredskapstroppen, også kjent under kallesignalet «Delta», har vært operativ i sin nåværende form i snart 43 år, og er som de andre nasjonale beredskapsressursene organisert under Oslo politidistrikt.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Dennes spesialenheten er trent for å håndtere de vanskeligste hendelsene, eksempelvis gissel- og terrorsituasjoner og organisert kriminalitet.

Om knappe to år flytter antiterrorpolitiet til et nasjonalt beredskapssenter, som er under bygging på Taraldrud i Ski kommune, og samlokaliseres med bombegruppa, krise- og gisselforhandlerne og helikoptertjenesten.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.