ELBIL

Polestar 2-eiere opplever at bilen plutselig stanser. Nå kalles modellen tilbake

Den svensk-kinesiske elbilprodusenten Polestar tilbakekaller nesten 2.200 biler av den nye modellen Polestar 2, blant dem over 800 i Norge.

Polestar 2 er en femdørs sedan. Mer enn halvparten av bilene som er solgt i Norge, blir kalt tilbake.
Polestar 2 er en femdørs sedan. Mer enn halvparten av bilene som er solgt i Norge, blir kalt tilbake. Foto: Eirik Helland Urke
3. okt. 2020 - 08:58

Flere bileiere har opplevd at de nye bilene har mistet kraft og plutselig stanset under kjøring. Tre tilfeller av dette har ifølge avisen funnet sted i Sverige, skrev Dagens Industri fredag.

– Det har ikke skjedd noen ulykker eller personskader på grunn av at framdriften har sviktet. Brems, styring og andre systemer fungerer som de skal, sier Polestars kommunikasjonssjef Brent Ellis.

Det skal imidlertid ikke være snakk om tilbakekalling av samtlige modeller, slik den svenske avisen skrev først.

Tilbakekallingen gjelder 2.189 biler som er blitt solgt i Kina, Sverige, Norge, Belgia, Nederland, Tyskland og Storbritannia, opplyser Polestar Norges markedssjef, Joakim Lien, til Tek.no.

843 av bilene som trekkes tilbake, er i Norge, der det er solgt snaut 1.500 Polestar 2 så langt.

– Dette er en sikkerhetskritisk tilbakekalling som kun krever en programvareoppdatering for å rette opp en intern logikkfeil i «Battery Energy Control Module», sier Lien til nettstedet.

Eiere som opplever at bilen plutselig stanser, kan ifølge Polestar får den i gang igjen ved å låse den og vente i 10 minutter, for deretter å starte den på nytt.

I tillegg til de 2.189 bilene kan 1.077 biler som er solgt i Norge, Belgia, Nederland, Tyskland og Storbritannia, ha feiljusterte hovedlys, og disse vil også bli innkalt for utbedring.

Polestar eies av kinesiske Geely og Volvo Cars, som også eies av Geely. Polestar 2-modellen produseres i Kina.

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.