PODKAST

Podkast: Skal revolusjonere strømnettet

Gründerne bak elbilladeren Easee har store ambisjoner. Den avanserte og svært brukervennlige laderen er en god start.

Rir høyt på elbilbølgen: Adm. direktør Jonas Helmikstøl (t.h.)  og teknologidirektør Kjetil Næsje i selskapet Easee opplever en voldsom vekst med elbilladeren de produserer.
Rir høyt på elbilbølgen: Adm. direktør Jonas Helmikstøl (t.h.) og teknologidirektør Kjetil Næsje i selskapet Easee opplever en voldsom vekst med elbilladeren de produserer. Foto: Odd Richard Valmot
6. feb. 2020 - 20:30

Administrerende direktør Jonas Helmikstøl og teknologidirektør Kjetil Næsje i selskapet Easee har jobbet med elbilladere siden 2014. Kort tid kan man hevde, men i denne bransjen er de rene veteraner.

Ideen om å bygge noe unikt på ladesiden som både var superenkelt for elbilister, avansert på innsiden - og billig, grodde fram til de startet selskapet i 2018. I 2019 solgte de 18.500 ladere. Nå er de på vei inn i syv land, og i år skal de selge mer enn 50.000 ladere. Ladere som produseres i Norge.

Så selv om Norge ikke fikk primærindustrien, altså elbilen, har vi fått sekundærindustrien - og den har eksportpotensial.

De to gründerne har tenkt å jobbe med mer enn ladere. De er hemmelighetsfulle rundt sitt neste prosjekt, men ambisjonen er å revolusjonere distribusjonsnettet. 

Podkasten Teknisk sett

Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.
Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.

Jan M. Moberg og Odd Richard Valmot i Teknisk Ukeblad er begge sivilingeniører med solid teknologisk bakgrunn. Hver uke snakker de om aktuelle teknologiske temaer i TUs podkast Teknisk sett.

Følg vår nye side på Facebook!

Hvis du abonnerer på Teknisk sett på iTunes, Spotify eller en annen app, kan du laste ned og lytte til nye episoder hver uke. Vi legger normalt ut nye episoder torsdag ettermiddag, slik at du for eksempel kan laste den ned og høre på vei til jobben på fredager.

Mer podkast fra Teknisk Ukeblad Media

Hør gjerne også vår søsterpublikasjons nye podkast Dobbeltklikk. En podkast om IT, av Digi.no.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.