BYGG

Petter Eiken blir toppsjef i Rom Eiendom

1. mars overtar Petter Eiken som administrerende direktør i Rom eiendom.
1. mars overtar Petter Eiken som administrerende direktør i Rom eiendom. Bilde: Joahim Seehusen
13. jan. 2014 - 11:34

Fra og med 1. mars overtar Petter Eiken rollen som Administrerende direktør i Rom Eiendom.

Han blir dermed sjef for rundt 90 ansatte, og en portefølje på mer enn 2200 eiendommer.

– Rom Eiendom er et spennende foretak. Jeg gleder meg til å fortsette arbeidet med å kommersialisere eiendommene i NSB-konsernet, og å jobbe med å utvikle strategier for sammenhengen mellom hvor folk bor, jobber og resier, sier Eiken.

Oppfordret til å søke

Eiken har lang erfaring fra eiendoms- og entreprenørbransjen. Han har tidligere jobbet som viseadministrerende direktør i Veidekke ASA, viseadministrerende direktør i Skanska AB og administrerende direktør i Skanska Norge.

– Jeg har god kjennskap til Rom Eiendom fra min tid i Skanska, de var en av de kundene jeg ønsket å jobbe tett med der, sier han.

Eiken ble oppfordret til å søke stillingen i Rom, men sier konkurransen var hard.

– Jeg kommer ikke med noen fagekspertise på eiendomsutvikling, og kommer til å være helt avhengig av gode medarbeidere, sier han.

Fortsetter i Bygg 21

Eiken har de siste årene har hatt styreverv i en rekke selskaper i byggenæringen. Men kommer nå til å si fra seg de fleste av styreoppgavene.

– Jeg er i ferd med å avvikle flesteparten av styrevervene av habilitetsgrunner, men kommer til å fortsette som styreleder i Bygg 21. Jeg tror det er nyttig for Rom Eiendom at jeg har den rollen, samtidig som jeg tror det er viktig med kontinuitet i oppstarten av Bygg 21, sier han.

Les også:

Nå skal «gode solforhold» kunne backes opp med meteorolog-data

Behovstyrt ventilasjon og lysstyring sparer inn flere hundre tusen i året

Slik laget de 260 ekstra kvadratmeter inne i bygget  

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.