FERGE

Peab i full gang med fergeleiene i Tysfjord - og nå må de stenges

Fergesambandet E6 Bognes-Skarberget stenges i tre måneder fra og med 1. september. Det blir omkjøring over riksvei 827 Drag-Kjøpsvik.

Ny fergebru heises på plass på riksvei 827 Drag-Kjøpsvik.
Ny fergebru heises på plass på riksvei 827 Drag-Kjøpsvik. Foto: Statens vegvesen
30. aug. 2022 - 12:21

Sommeren 2021 vant Peab konkurransen om å få bygge om fire fergeleier i Tysfjord, nord i Nordland. Kontrakten er verdt rundt 300 millioner kroner.

De to fergesambandene over Tysfjorden i Nordland binder Norge sammen. <i>Illustrasjon:  Statens vegvesen</i>
De to fergesambandene over Tysfjorden i Nordland binder Norge sammen. Illustrasjon:  Statens vegvesen

I perioder har fergesambandene vært stengt. Og den 1. september stenges sambandet E6 Bognes-Skarberget i tre måneder. Trafikken sendes da over riksvei 827 Drag-Kjøpsvik. Dette er den den siste planlagte stengingen av fergesamband knyttet til ombyggingen, skriver Vegvesenet i en melding.

Grønt, sikkert og tilgjengelig

Ombyggingen av fergeleiene er et ledd i det grønne skiftet. Når de står ferdige i desember 2022, vil sambandet riksvei 827 Drag-Kjøpsvik være klargjort for elektrisk drift. Fergesambandet E6 Bognes-Skarberget går over til elektrisk drift cirka et år senere, når kraftlinjene som skal forsyne ferga med strøm står ferdige.

De nye fergeleiene vil gi bedre og sikrere trafikkavvikling. De får servicebygg med oppholdsrom og toalettfasiliteter tilrettelagt for alle reisende. E6 Bognes-Skarberget får økt kapasitet med flere avganger og sambandet blir døgnåpent.

Trafikken over riksvei 85 Bognes-Lødingen påvirkes ikke av utbyggingen og går som normalt.

Nye Veier-sjef Anette Aanesland markerer at byggingen av ny E6 Kvithammar-Åsen i Trøndelag offisielt starter – i februar 2022.
Les også

Nye Veier-sjefen: – I dag kunne jeg ikke gjort jobben med den masteroppgaven

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.