ELBIL

Panasonic bygger ny bilbatterifabrikk i USA

– Med den tiltakende elektrifiseringen av bilmarkedet er det kritisk å utvide batteriproduksjonen, sier Panasonic-presidenten.

Den japanske elektronikkgiganten Panasonic vil bygge en ny batterifabrikk i Kansas. Fra før av driver selskapet en fabrikk i Nevada sammen med Tesla.
Den japanske elektronikkgiganten Panasonic vil bygge en ny batterifabrikk i Kansas. Fra før av driver selskapet en fabrikk i Nevada sammen med Tesla. Illustrasjonsfoto: John Locher/AP/NTB
14. juli 2022 - 12:30

Den japanske elektronikkgiganten Panasonic vil bruke 4 milliarder dollar, knappe 41 milliarder kroner, på en ny batterifabrikk for elektriske biler i USA.

Fabrikken skal ligge i den lille byen De Soto, som ligger knappe fem mil sørvest for Kansas City i Missouri og har rundt 6000 innbyggere. Den vil skape opptil 4000 jobber, ifølge Panasonic.

– Med den tiltakende elektrifiseringen av bilmarkedet er det kritisk å utvide batteriproduksjonen i USA for å kunne møte etterspørselen, sier Panasonic-president Kazuo Tadanobu i en uttalelse.

Batteriene produseres for Tesla og andre bilprodusenter, og Panasonic og Tesla driver fra før en felles batterifabrikk i Nevada.

Den japanske kringkasteren NHK meldte tidligere i år at Panasonic ønsket å legge den nye fabrikken i enten Kansas eller Oklahoma, som begge ligger nær Texas, der Tesla bygger en fabrikk.

Kunngjøringen kommer mens Tesla forsøker å øke produksjonen. I tillegg til Texas-fabrikken har selskapet bygget to nye fabrikker i Tyskland.

Bildet viser en 4680 «mockup» Panasonic tidligere har vist frem, sammen med en vanlig 1865-celle.
Les også

Panasonic bekrefter 4680-produksjon

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.