BLOG

Palm Pre kan overklokkes til 1 GHz

Lyst å skryte av at Palm Pre-en din har like høy prosessorhastighet som iPhone og Galaxy S?

30. aug. 2010 - 11:56

Vi blir litt molefunkne når vi tenker på at kanontelefonen Palm Pre aldri fikk etablert seg skikkelig her i Norge. Men dersom du er en av de heldige som fikk skaffet deg et eksemplar, kan du nå gjøre telefonen enda bedre - ihvertfall om det er høye tall på spesifikasjonsarket som gjelder. 

Les også:

* Test av Palm Pre

Ved å bytte ut den vanlige WebOS-kjernen i operativsystemet ditt med UberKernel kan du nemlig guffe prosessoren din opp til 1 GHz. Med tanke på at originalhastigheten er på 600 MHz er dette temmelig imponerende saker.

Vær obs på at overklokking av telefoner - i likhet med overklokking av PCer - innebærer en viss risiko. Om du skulle være uheldig å ødelegge telefonen din er det helt på eget ansvar, og garantiene du måtte ha ryker like fort som prosessoren din.

Det er imidlertid ikke rapportert om noen problemer i forbindelse med overklokking av Palm Pre, utover at folk opplever at prosessorhastigheten senkes til 500 MHz. Dette er imidlertid bevisst lagt inn i kjernen, og skjer dersom prosessoren er i ferd med å bli for varm. Når den har nådd normal temperatur igjen, går hastigheten opp igjen.

Oppskriften på en illsint Palm Pre finner du her.

Innlegget er skrevet av Marius S. Eltervåg

Kilder: WebOS Internals via Pre Central

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.