DATATELE

På kollisjonskurs med download-generasjonen

HØSTMANNEN: ErgoGroup-sjef Terje Mjøs skal  i september holde nytt «ball» for IT-bransjen.
HØSTMANNEN: ErgoGroup-sjef Terje Mjøs skal i september holde nytt «ball» for IT-bransjen.Bilde: Trond Heggelund
Trond Heggelund
23. apr. 2007 - 13:06

I fjor var det 550 deltagere som valfartet til IT-tinget. Årets store debatt på tinget stiller spørsmålet om myndigheter, politikere, arbeidslivsorganisasjoner og IT-sjefer er i utakt med det som dagens og fremtidens arbeidstagere og IT-brukere anser som naturlig bruk av teknologi i jobbsammenheng.

Vertskap for IT-tinget er ErgoGroup og direktør Terje Mjøs. Han regner med en frisk debatt mellom den ”gamle” og ”nye” IT-verdenen:

De siste trendene

”Vi har allerede en pågående debatt om skillet mellom den private sfære og arbeidslivet både når det gjelder bruk av e-post, arbeidstidsordninger og skattlegging av IT-løsninger”, skriver ErgoGroup-sjef Mjøs i et brev til Teknisk Ukeblad.

IT-bransjen er alltid på jakt etter de siste trendene, og derfor er det nok mange som vil delta på fremtidsforedraget til Nick Jones , som er visepresident i det internasjonale analyseselskapet Gartner.

Mer enn Funky Business

Jones er trekkplaster til IT-tinget i lag med Jonas Ridderstråle , som sammen med sin makker Kjell Nordström (taler på IT-tinget i 2004) er en av verdens ledende forretningsguruer. Sammen har de skrevet bestselgere som ”Funky Business” og ”Karoke Ecomony”.

På IT-tinget vil Ridderstråle dele ny viten om hvilke krefter som påvirker den globale økonomien og den enkelte virksomhet, og hva som kjennertegner enkeltpersoner og bedrifter som lykkes med de nye rammevilkårene.

E-forvaltning som tema

Årets fordypningsteamer på IT-tinget er ledelse, innovasjon og bedriftskultur, utvikling av e-forvaltning, teknologi og trender, samt løsninger i praksis.

Også i år skal det være et utstillerområde, hvor det ventes rundt 25 utstillere fra IT-bransjen.

Les mer om: