SAMFERDSEL

Oversvømmelser lammer togtrafikken mellom London og kontinentet

Alle Eurostars togavganger er innstilt lørdag på grunn av oversvømmelse i tunnelene i Storbritannia. Tusener av reisende er strandet i nyttårshelgen.

Passasjerer venter på St. Pancras-stasjonen i London lørdag. Høyhastighetstogene kan ikke kjøre mellom London og det europeiske kontinentet på grunn av oversvømmelser i tunnelene under Themsen.
Passasjerer venter på St. Pancras-stasjonen i London lørdag. Høyhastighetstogene kan ikke kjøre mellom London og det europeiske kontinentet på grunn av oversvømmelser i tunnelene under Themsen. Foto: AP/NTB
30. des. 2023 - 16:07

Begge tunnelene mellom stasjonen Ebbsfleet i Kent og St. Pancras i London er oversvømmet. Dermed er alle tog på den linjen til Paris, Brussel og Amsterdam innstilt.

– Oversvømmelsene i tunnelene har ikke bedret seg, og togstrekningene er ute av stand til å driftes, sier Eurostar i en uttalelse.

Til sammen 41 togavganger under Den engelske kanal er dermed innstilt dagen før nyttårsaften.

Vannivået i tunnelene under Themsen beskrives som uten sidestykke. Storbritannia har i romulen vært herjet av kraftig vind og nedbør som følge av uværet Gerrit.

Den britiske værtjenesten Met Office melder at det ventes mer regn, snø og is over store deler av landet framover.

Det britiske jernbaneverket Network Rail vil holde Eurostar oppdatert i utviklingen av situasjonen fram mot søndag, tilføyer Eurostar.

Togtrafikken står på Østlandet som følge av snøen onsdag. Her fra Oslo sentrum onsdag morgen.
Les også

Togtrafikken på Østlandet er så smått i gang igjen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.