ELEKTRISK

Overraskende stort underskudd for Tesla

Salget har falt.

Teslas inntekter økte, men langt fra så mye som markedet hadde forventet. I årets første kvartal tapte elbilprodusenten over 700 millioner dollar.
Teslas inntekter økte, men langt fra så mye som markedet hadde forventet. I årets første kvartal tapte elbilprodusenten over 700 millioner dollar. Fredrik Hagen / NTB scanpix
25. apr. 2019 - 07:57

Elbilprodusenten Tesla endte med et underskudd på 702 millioner dollar i første kvartal. Leveransene falt med 31 prosent fra foregående kvartal.

Tesla hadde på forhånd varslet et underskudd etter at det for første gang i sin 15 år lange historie avsluttet 2018 med overskudd i to kvartaler på rad.

Tapet i første kvartal, som tilsvarer rundt 6 milliarder kroner, kommer til tross for at omsetningen økte med nesten 40 prosent til 3,5 milliarder dollar. Dette er likevel langt mindre enn markedets forventninger om inntekter på 5,42 milliarder.

Etterspørselen faller

De siste månedene ha salget falt, og etterspørselen ser ut til å dale, særlig for de dyrere modellene S og X. Tesla har også slitt med å få ned kostnadene for den rimeligere 3-modellen

Toppsjef Elon Musk lover likevel at regnskapet skal gå i pluss igjen i tredje kvartal.

–  Når vi ser effekten av økte leveranser og reduserte utgifter forventer vi overskudd i tredje kvartal og et mindre underskudd i andre kvartal, skriver Musk i en melding til investorene.

Selskapet regner med å levere opp mot 400.000 biler i 2019, men sier også at det kan bli så mange som 500.000.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.