HELSE

Over 500 fullvaksinerte er koronasmittet

Over 500 personer har fått påvist koronavirus etter å ha blitt fullvaksinert, viser en rapport fra Folkehelseinstituttet (FHI). De er likevel ikke bekymret.

Bendik Gropen var blant de første 18-åringer utenfor risikogrupper som fikk vaksine i Oslo tirsdag. Han får vakansen av lege Abdul Tuseef.
Bendik Gropen var blant de første 18-åringer utenfor risikogrupper som fikk vaksine i Oslo tirsdag. Han får vakansen av lege Abdul Tuseef. Foto: NTB
24. juli 2021 - 09:23

Over 3 millioner nordmenn er vaksinert med første dose, og nesten 40 prosent av disse er fullvaksinert. Av de 1,7 millionene som er fullvaksinert, har totalt 529 mennesker likevel fått påvist koronavirus, skriver NRK.

Ifølge FHI sin ukentlige rapport utgjør det 0,03 prosent av de fullvaksinerte.

I Bergen er det også registrert tilfeller hvor fullvaksinerte er blitt smittet. Disse blir som regel mye mindre syke, bekrefter smittevernoverlege Egil Bovim.

– Ingen vaksine er 100 prosent effektiv, men det er ikke flere tilfeller enn forventet i en såpass stor by som Bergen, sier han.

– Får man symptomer, så skal man teste seg, selv om man er fullvaksinert, legger Bovim til.

Overlege Preben Aavitsland ved FHI sier at smitte blant fullvaksinerte er forventet og ikke bekymringsfullt.

– Vaksinasjon beskytter ikke fullstendig. Derfor vil det bli noen smittetilfeller blant vaksinerte, men de tilfellene vil i hovedsak være lite alvorlige, sier han til NRK.

– Det er veldig lite smitte blant fullvaksinerte, og svært få alvorlige tilfeller. Dette er positivt. Det er nettopp derfor vi vaksinerer, forklarer han.

Cruiseskipet Viking Sky var i mars 2019 nær ved å drive på land da det fikk motorstans i Hustadvika.
Les også

Cruiseskip-slakt: Burde ikke seilt

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.