KLIMA

Oslo Havn helt renvasket

- Nå har Høyesterett i praksis renvasket Oslo Havn KF for alle anklager, sier styreleder Bernt Stilluf Karlsen.
- Nå har Høyesterett i praksis renvasket Oslo Havn KF for alle anklager, sier styreleder Bernt Stilluf Karlsen. Bilde: Viktor Jæger
Mona StrandeMona StrandeJournalist
15. des. 2010 - 08:17

– Oslofjorden er renere enn på hundre år. Nå har Høyesterett i praksis renvasket Oslo Havn KF for alle anklager. Oslos befolkning kan glede seg over et rent havnebasseng og Oslo Havn kan glede seg over å ha gjennomført en krevende oppgave til beste for miljøet, sier Bernt Stilluf Karlsen, styreleder i Oslo Havn KF i en pressemelding.

Stordalen: – Gjelder dette kun miljøkriminalitet?

Debatt: Oslo Havn jubler for tidlig, og på feil grunnlagDet var i 2005 at Oslo Havn KF påtok seg arbeidet med å rense opp i Oslofjorden.

Prosjektet har vært omstridt, og Oslo Havn KF har vært anklaget for falsk forklaring, for overtredelse av forurensningsloven og for ikke å ha gjennomført prosjektet på en tilfredsstillende måte. Politiet etterforsket saken og det ble tatt ut tiltale.

Les også: – En seier for fornuften og miljøet

Les også: Ny rettsrunde for Oslo HavnOslo Havn KF ble frifunnet på alle tiltalepunkter i Oslo tingrett i februar i år. Påtalemyndighetens anke ble tidligere i år forkastet av Borgarting lagmannsrett og nå også av Høyesterett.

– ”Ren Oslofjord” har vært et pionerprosjekt når det gjelder havneopprydding i Norge. Miljø-Norge har høstet lærdommer av dette som vil komme til nytte i framtidige prosjekter av samme type, sier Karlsen.

Oslo Havn KF: Vil stoppe havneoppryddinger

Tingretten: Oslo Havn frifunnet

Påtalemyndigheten: Anker frifinnelse

Mer om saken:

– En seier for miljøbevegelsen

– SFT er på ville veier

– Oslofjorden er renere enn på hundre år

– SFT burde vært tiltalt

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.