ELBIL

Opel viser elektrisk Manta

Den populære «ungdomsbilen» bygges om til elbil.

Opel viser en elektrisk Manta. Men den blir neppe en serieprodusert bil.
Opel viser en elektrisk Manta. Men den blir neppe en serieprodusert bil. Opel Automobile GmbH
Marius ValleMarius ValleJournalist
15. mars 2021 - 11:51

Opel går med planer om å gjøre sin klassiske Manta elektrisk. Nå viser de bilde av en ombygget original.

Konseptet heter Manta GSe EletrkoMOD, viser ifølge pressemeldingen «hvor tidløse linjene fra 1970 er, og hvordan dagens designfilosofi fra Opel dyrker videre på tradisjonene som kom med 70-talls bilene fra Opel.»

De beskriver bilen som en hyllest til originalen. Manta er inspirasjonen til Opels nye grilldesign kalt Opel Vizor, som du finner på Opel Mokka-e

Blir neppe serieprodusert

Pressemeldingen er ikke klokkeklar på at dette er en bil Opel har intensjoner om å sette i produksjon, men de skriver at arbeidet med Manta GSe ElektroMOD passer inn i merkets generelle elektrifisering. 

Vi spør PR- og informasjonssjef for Opel hos den norske importøren Bertel O. Steen, Stein Pettersen, om dette er en bil som skal lanseres.

Han sier at prosjektet spiller på restomod-bølgen hvor eldre biler bygges om, og at det akkurat nå trolig er snakk om å lage ett eksemplar av den originale modellen som hentes frem og bygges om. 

– Det er ikke noen plan om å gjøre dette med flere av veteranbilene til Opel, men det kommer jo som alltid an på hvordan mottagelsen blir – døren står alltid på gløtt, sier Pettersen.

Lansert i 1970

Opel Manta er en bil mange nok har et forhold til, særlig de som vokste opp på 1970- og 80-tallet, da denne modellen var et forholdsvis vanlig syn på veiene. Manta ble først lansert i 1970, og deretter oppdatert i 1975 og 1981, og ble produsert frem til 1988.

Rent praktisk var bilen identisk med Opel Ascona. Bilen var lenge populær som «ungdomsbil» her i landet, gjerne utstyrt med «laksetrapp» og spoiler.

Les også

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.