KARRIERE

Ønsker du å utsette ferien til etter pandemien? Dette har du krav på

Mange ingeniører og sivilingeniører ønsker å skyve på ferien i år, opplever Nito og Tekna.

Det er viktig å ha dialog med arbeidsgiver om når du selv ønsker ferie, mener Kari Tønnessen Nordli.
Det er viktig å ha dialog med arbeidsgiver om når du selv ønsker ferie, mener Kari Tønnessen Nordli. Foto: Mikkel Moe
Dette er en Ekstra-sak som noen har delt med deg. Abonnere for å få full tilgang til alt innhold.

Etter over et år med pandemi, hjemmekontor og restriksjoner som oppfordrer folk til å være mest mulig i egen kommune, er det nok mange som drømmer om å reise på ferie til varmere strøk. 

Fagforeningene Tekna og Nito har fått flere henvendelser fra medlemmer med ferierelaterte spørsmål, og spesielt mange lurer på om de kan skyve på ferien til pandemien er over. 

– I fjor ble mange pålagt å ta ut ferie i løpet av sommeren, og mange syntes det var krevende at de måtte ta ut ferie i en periode da man ikke kunne dra utenlands. Men mitt beste råd er å gå tidlig i dialog med arbeidsgiver om dine egne ferieønsker, sier advokat i Tekna Kari Tønnessen Nordli.

Etter ferieloven skal arbeidstaker og arbeidsgiver bli enige om når ferien skal tas, men arbeidsgiver har styringsrett hvis partene ikke blir enige. Arbeidstaker har krav på at minst tre uker ferie kan tas i hovedferieperioden fra 1. juni til 30.september, men avklaring av ferieplanene må gjøres i god tid. 

– Dette skal vanligvis avklares senest to måneder før ferien skal begynne. Men det er en ordensregel, ikke et gyldighetskrav, forteller Nordli. 

Les også

Kan ikke korona-utsette 

Du har altså krav på en lengre, sammenhengende ferie i løpet av sommeren. Men arbeidsgiver kan i tillegg pålegge deg å ta ut hovedferien i sommermånedene, selv om du ønsker senere ferie på grunn av korona-situasjonen, egen vaksinering eller andre forhold. 

– Du kan bli pålagt å ta ut ferie i sommermånedene, og da må du innrette deg. Men arbeidstakere har krav på forutsigbarhet, sier Nordli. 

Hos Norges største fagorganisasjon for ingeniører og teknologer, Nito, har de også fått spørsmål fra medlemmer om hvordan forholde seg til arbeidsgivere som fraråder, eller sender ut retningslinjer for, utenlandsturer. 

– Arbeidsgiver kan ikke legge føringer for selve feriefritiden din. Men blir du satt i karantene etter en utenlandstur,  bør du ha diskutert hvordan det skal løses med arbeidsgiver på forhånd. Vi anbefaler å forhåndsavtale med arbeidsgiver å ha hjemmekontor om du blir satt i karantene av myndighetene. Om du har en jobb hvor oppmøte er påkrevd, kan det være enda viktigere å ha avklart dette på forhånd, sier Farah Ali, advokat og konstituert sjef for juridisk seksjon i Nito.

Oppfordrer til hjemmeferie

Ali oppfordrer derimot arbeidstakere til å tenke alternativt i år og fri seg fra tanken om at en ordentlig ferie må legges til utlandet. 

Farah Ali, advokat og konstituert sjef for juridisk seksjon i Nito.
Farah Ali, advokat i Nito, råder folk med ekstra feriedager til å ta hjemmefri for å koble av fra arbeidet. Foto: Nito

– I fjor var det mange som ønsket utsettelse av ferien til etter pandemien, og da hadde flere virksomheter aksept for dette. I år har derfor flere arbeidstakere veldig fulle feriekontoer. Mange tenker fortsatt at ting vil bli bedre til høsten og sparer ferie til de kan dra utenlands. Men vi lever i en veldig usikker tid, og det er ikke sikkert det er bedre til høsten, heller. Det er viktig å huske at ferie er å koble av fra jobben. Avkobling og sammenhengende fri gir helsegevinst, sier hun og oppfordrer folk med oppspart ferie til å ta noen fridager hjemme.

–  Jeg mener hjemmefri er undervurdert. Det hjelper bare å slå av PC´en. Men klarer man ikke å koble seg av hjemme, er man like langt. Vi trenger fri og avkobling fra jobben for vår mental helse.

Overføring av ferie

I takt med at pandemien slipper taket, vil kanskje aktiviteten i bedriften ta seg opp igjen, og ledelsen kan ønske da å ha flest mulig på kontoret, mener advokaten i Tekna. 

– Mange arbeidsgivere ønsker at ferien tas ut om sommeren, særlig i år når mange ønsker å ha folk på plass til høsten, når koronasituasjonen trolig er bedre. Både arbeidsgiver og arbeidstaker har plikt til å sørge for at ferie tas i ferieåret. Sitter du igjen med mye ferie på slutten av året, kan du i verste fall bli pålagt å ta den ut mot slutten av året, sier Nordli.  

Ferieloven gir adgang til å overføre inntil 12 feriedager. Har du ekstra feriedager på tampen av året, skal disse bli overført som ferie til året etter, ikke kompenseres for som utbetalt lønn.

– Vi har lovfestet ferie med fire uker og én dag, og disse skal være reelle fridager. De fleste arbeidstakere har derimot rett til minimum fem ukers ferie i året. De siste fire avtalefestede dagene går det an å velge annen løsning for. Her kan det være mulig å avtale at disse skal utbetales isteden, sier Nordli.  

– Arbeidsgiver kan pålegge deg å ta ut ferie også på slutten av året, men da skal arbeidsgiver selvsagt legge til rette for at du faktisk kan ta ut ferie. Det innebærer at det må ryddes i arbeidsoppgaver, slik at du faktisk kan ta ut den ferien du skal ta ut. Og vi har altså denne ordensregelen om en to måneders frist om dette før du må ta ut ferie, sier Nordli. 

Les også

Feriepenger

Ferieloven skiller mellom rett til ferie og rett til feriepenger. Du kan bli pålagt å ta ut ulønnet ferie når en bedrift for eksempel er stengt, selv om du er nyansatt og ikke har spart opp feriepenger til dette. 

Var du arbeidsledig eller permittert i løpet av 2020, skal du ha rett på feriepenger selv om dagpenger tidligere ikke ga denne rettigheten. Et flertall på Stortinget har bedt regjeringa sikre feriepenger for dem som har vært arbeidsløse eller permitterte i 2020.

Les også

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.