ELEKTRISK

Økte inntekter for Equinor – men svakere enn ventet

Sterk drift og høy produksjon ga solide resultater for Equinor i fjerde kvartal 2018. Selskapet hadde et justert driftsresultat på 4,4 milliarder dollar.

Konsernsjef Eldar Sætre kan registrere et solid resultat for Equinor.
Konsernsjef Eldar Sætre kan registrere et solid resultat for Equinor. Foto: NTB Scanpix
6. feb. 2019 - 07:50

– Sterk drift og høy produksjon ga solide resultater og kontantstrøm i et kvartal med betydelige markedssvingninger. Vi leverte økt avkastning for året som helhet, og forventer økt inntjening også framover. Etter sterke forbedringer de senere år, forslår styret å øke kvartalsutbyttet med 13 prosent til 0,26 amerikanske dollar per aksje, sier konsernsjef Eldar Sætre i en pressemelding onsdag morgen.

– Kontantstrømmen var sterk fra alle deler av virksomheten. Med en gjennomsnittlig oljepris på 71 dollar per fat, genererte vi godt over 6 milliarder i organisk fri kontantstrøm for året. Vi har også gjennomført flere verdiøkende transaksjoner, styrket vår finansielle posisjon, og redusert gjeldsgraden fra 29 til 22, 2 prosent.

Det justerte driftsresultatet i fjerde kvartal havnet på 4,4 milliarder dollar, opp fra 4 milliarder i samme kvartal i fjor. Gjeldsgraden er samtidig redusert til 22,2 prosent.

Analytikere hadde på forhånd ventet et resultat på 4,78 milliarder dollar, ifølge TDN Direkt, og det justerte driftsresultatet er dermed lavere enn ventet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.