NORGES MEST LØNNSOMME OLJESELSKAPER

Sjekk listen over de 50 mest lønnsomme oljeselskapene i Norge

Ikke overraskende dominerer Equinor-selskaper toppen.

Equinor dominerer, ikke overraskende, listen over de mest lønnsomme oljeselskapene i Norge,
Equinor dominerer, ikke overraskende, listen over de mest lønnsomme oljeselskapene i Norge, (Foto: Eirik Helland Urke)
EKSTRA

Ikke overraskende dominerer Equinor-selskaper toppen.

Hei, dette er en Ekstra-sak som noen har delt med deg.
Lyst til å lese mer? Få fri tilgang for kun 199,- i måneden.
Bli Ekstra-abonnent »

Det er snakk om svimlende summer i bunnlinjen til de mest innbringende oljeselskapene som er registrert i Norge.

Equinor dominerer listen, ikke bare som det desidert mest lønnsomme selskapet, men også med flest selskaper på listen. 

Hele topp 50 finner du nederst i artikkelen. 

Oljeutvinning

Teknisk Ukeblad har sett på resultatene til de mest lønnsomme aktørene på norsk sokkel, nemlig oljeselskapene som leter, bygger ut og produserer olje og gass. I tillegg finner vi noen selskaper som er registrert i Norge, men som har hovedvirksomheten sin i andre land. 

Listen under er utarbeidet fra søk på regnskapstall.no, der selskapene som er inkludert i søkene, har registrert seg i Brønnøysundregisteret under relevante næringsgrupperinger for norsk standard fra SSB. I faktaboksen under ser du hvilke grupperinger vi har tatt med. Vi har brukt resultat etter skatt i oversikten. 

Disse er med på listen: 

  • Utvinning av råolje
  • Utvinning av naturgass

I noen tilfeller kan selskapene ha rapportert konserntall til Brønnøysundregisteret, og ikke de tallene som er spesifikke for den norske delen av virksomheten. Dette gjelder for eksempel når et utenlandsk selskap har filial i Norge. Tallene som da dukker opp i vår liste, vil ikke gi et riktig bilde av den norske virksomheten.

Det er også tilfeller der datterselskaper ikke har rapportert sine regnskapstall til Brønnøysundregisteret, fordi de ikke er regnskapspliktige. Tallene må da hentes ut fra morselskapets regnskap.

Spesielt Equinor har en rekke datterselskap, og svært mange av dem kommer høyt opp i vår oversikt. Her kan du se en oversikt over selskapene Equinor ASA  og Equinor Energy er eier av. 

Kom med innspill

Vi vil fortløpende vurdere selskapene på listen, og vi oppdaterer den etter hvert som vi får nye tall. Kom gjerne med innspill i kommentarfeltet under.

Mener du at et selskap burde blitt lagt til eller fjernet fra listen? Ta en titt på kravene ovenfor og send innspill til ina.andersen@tu.no med «topp50» og selskapsnavn i emnefeltet. 

Kommentarer (2)

Kommentarer (2)

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå