MARITIM

Offshore-krisen i 2014 rammer fortsatt norske verft

Hittil i 2022 har ikke norske verft levert ett eneste skip som er registrert i Norsk internasjonalt skipsregister (NIS). For 12 år siden ble 14 skip bygget ved norske verft og ført inn i NIS. Skipene var på til sammen 119.068 bruttotonn.

Kleven Verft hadde i en periode fulle ordrebøker med ankerhåndteringsfartøy til Maersk Supply Service og to ekspedisjonscruiseskip til Hurtigruten.
Kleven Verft hadde i en periode fulle ordrebøker med ankerhåndteringsfartøy til Maersk Supply Service og to ekspedisjonscruiseskip til Hurtigruten. Foto: Eirik Helland Urke
Tore StensvoldTore StensvoldJournalist
Arne FenstadArne FenstadJournalist
7. juli 2022 - 05:00

Teknisk Ukeblad har gått gjennom data fra Sjøfartsdirektoratet og undersøkt hvor norsk-registrerte skip bygges. På den måten får vi tatt pulsen på maritim næring og sett om norske verft klarer å hevde seg. Det er ikke bare positivt, men heller ikke håpløst dårlig stilt. Skipsbygging er syklisk, det går opp og ned, men trenden peker nedover.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.