BYGG

Nytt skred i Gjerdrum – ingen er skadd

Mens redningsmannskapene søkte i skredområdet i Gjerdrum, gikk det et mindre skred. Alle personer er trukket ut av området, og ingen er skadd.

Redningsarbeidere avbrøt søket i ruinene etter at det gikk et nytt skred i skredområdet i Gjerdrum.
Redningsarbeidere avbrøt søket i ruinene etter at det gikk et nytt skred i skredområdet i Gjerdrum. Foto: Terje Pedersen / NTB
5. jan. 2021 - 13:29

– Det har gått et ras mens søket har pågått, ikke langt unna der mannskapene har holdt på å søke inne i rasgropen i det som er omtalt som det røde området, sier politiets innsatsleder Roy Alkvist like før klokken 12 tirsdag.

Ingen skadd

Alle mannskaper fra brann, politi og helse er i sikkerhet og er trukket ut av området. Ingen er skadd.

– Det vil gjøres en ny vurdering rundt det å gå inn igjen, sier Alkvist.

I forbindelse med det nye skredet ble det utløst alarmer som ble hørt i Ask sentrum.

– Som det ser ut nå, har det gått fint med mannskapene, men som jeg har sagt tidligere, er dette veldig risikofylt, og nå så vi at det er forbundet med fare å jobbe der, sier Alkvist.

Kom seg i sikkerhet

NTBs fotograf Terje Pedersen var til stede da det nye skredet gikk.

– Alle løp og skrek og kom seg i sikkerhet, forteller han.

Få minutter før alarmen hørtes et drønn og bulder østover i dalen, ifølge fotografen. Det er imidlertid ikke bekreftet at dette hadde noe med det nye raset å gjøre.

Da politiets innsatsleder holdt en orientering for pressen, kom en rekke mannskaper tilbake til kommunens kulturhus, der arbeidet koordineres fra.

Ask 20210105. Redningsarbeidere avbryter søket i ruinene, etter at en alarm ble utløst i området. Sju personer er funnet omkommet og tre er fortsatt savnet etter det store jord- og leirskredet som ødela flere boliger på Ask i Gjerdrum onsdag 30. desember.Foto: Terje Pedersen / NTB
Ingen ble skadet i nytt ras i Gjerdrum tirsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB

Fant hund i live

Tre personer er fortsatt savnet etter leirskredet onsdag 30. desember. Sju personer er funnet omkommet, og de er alle identifisert. Det er ikke gjort funn så langt tirsdag.

Mandag ble en hund funnet i live. Politiet sier at hunden gir nytt håp i letingen etter overlevende personer.

– Det var en gladmelding i går. Det ble funnet en hund. Det gir oss nytt håp om å finne flere overlevende, sa innsatsleder Roy Alkvist tirsdag morgen.

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.