PROSJEKTER

Nytt oppdrag i Førdepakken: E39 skal rustes opp

Her blir det et par år med jobb i Førde sentrum.

Det dreier seg om blant annet denne delen av E39 i Førde sentrum.
Det dreier seg om blant annet denne delen av E39 i Førde sentrum. Foto: Google Maps
13. sep. 2021 - 10:57

Statens vegvesen lyser nå ut prosjektet E39 Fjellvegen-Hafstadvegen i Førde sentrum. Det er tiltak 14 i Førdepakken.

Det dreier seg om omlegging og rehabilitering av E39, fra rundkjøringen lengst øst på Hafstadflata til rundkjøringen ved Storehagen bru. Det skal også bygges ny sykkelvei med fortau og kommunal vei skal oppgraderes. Torgene i den kommunale Hafstadvegen kan også bli en del av oppdraget.

Ny E39 skal dimensjoneres for 50 km/t, og det er samme fartsgrense som i dag. Veien er planlagt med to kjørefelt med bredde på 3,5 meter, en skulder på 0,25 meter på nordsiden og kantsteinsklaring på 0,25 meter mot fortauet på sørsiden. Veien skal legges lengre mot sør ved dagens Esso-stasjon.

Flere av de eksisterende kryssene og avkjørslene skal legges om. Blant annet skal krysset til Hafstadvegen bli et kanalisert kryss med venstresvingefelt og flyttes lengre østover. . Omleggingen innebærer at en bensinstasjon må rives, det skal gjøres i en egen entreprise, og blir gjort før byggearbeidene for denne entreprisen starter.

Vegvesenet legger her opp til en konkurranse med forhandling, og pris er ikke det eneste tildelingskriteriet for oppdraget.

Sluttdato er satt til 30. november 2023.

Frist for å melde seg på i konkurransen er 11. oktober.

Les også

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.