SAMFERDSEL

Nye Veier vil ha ekstern granskning av skredet i Malvik

Veiselskapet Nye Veier vil ha en ekstern granskning av jord- og steinskredet som gikk over E6 ved Stavsjøfjelltunnelen i Malvik onsdag.

En bil ble tatt av et jord- og steinskred på nordsiden av Stavsjøfjelltunnelen langs E6 i Malvik onsdag, men ingen kom alvorlig til skade.
En bil ble tatt av et jord- og steinskred på nordsiden av Stavsjøfjelltunnelen langs E6 i Malvik onsdag, men ingen kom alvorlig til skade. Foto: NTB
7. mai 2022 - 20:59

– Av hensyn til den tilliten både vi og totalentreprenør Acciona er avhengig av, ønsker vi en ekstern gransking av raset og årsaksforholdene bak det, sier administrerende direktør Anette Aanesland i en pressemelding.

Hvem som skal foreta granskningen og når den starter er foreløpig uklart.

Nødetatene fikk melding om skredet onsdag klokken 13.06. En bil ble tatt og sjåføren ble først gravd ut etter nesten halvannen time under jord- og steinmassene. I tillegg ble nær hundre husstander evakuert i etterkant. De kunne flytte hjem senere samme dag.

Veien vil trolig ikke åpnes igjen før etter helgen.

Skjelvet meldes å være det kraftigste til å ramme Taiwan på 25 år. TV-bilder viser ødelagte bygninger i byen Hualien, øst i landet.
Les også

Taiwan: Kraftigste jordskjelv på 25 år

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.