MOTOR

Nye tegn på at Tesla med 100 kWh-batteri er på vei

Kan gi over 600 kilometers rekkevidde.

Tesla Model X og Model S kan snart komme med et alternativ om 100 kWh-batteri. For Model S' del kan det gi en rekkevidde på over 600 kilometer etter NEDC-standarden.
Tesla Model X og Model S kan snart komme med et alternativ om 100 kWh-batteri. For Model S' del kan det gi en rekkevidde på over 600 kilometer etter NEDC-standarden. Bilde: Tesla
Stein Jarle OlsenTestansvarlig
Marius ValleMarius ValleJournalist
15. aug. 2016 - 19:00

Ryktene har svirret om at Tesla skal slippe et nytt batterialternativ i en tid allerede, og nå ser det ut som om ryktemølla får nytt påfyll. 

Bloggen Kenteken.TV har nemlig funnet innlegg i databasen til det nederlandske biltilsynet RDW som tyder sterkt på at 100 kWh-versjoner av Model S og Model X er på vei. 

613 kilometer 

De lister nemlig opp godkjenninger for Tesla 100D og 100X, og 100D har sågar en oppgitt NEDC-rekkevidde på 613 kilometer, opp fra 557 km på dagens 90D-modell og 509 km på P90D. 

Tesla har flere ganger tidligere endret på rekkevidden på eksisterende modeller. Model S kom først i en utgave med 40 kilowattimers batteri som innstegsmodell.

Denne ble faset ut i 2013, og erstattet av 60 kilowattimers modell frem til i fjor, da den ble faset ut. 

En modell med 60 kilowattimer ble igjen lansert nylig, da som en modell med reell kapasitet på 75 kilowattimer, med en programvaresperre som bare gjør 60 kilowattimer tilgjengelig.

Den til nå største rekkevidden på Model S har vært 90 kilowattimer. 

Nøyaktig hvilke endringer Tesla har gjort i batteripakken er ukjent, men det antas at det er benyttet celler med høyere energitetthet.

- God hacking en gave 

Ryktene om et 100 kWh-batteri oppstod i mars, da referansen til en "P100D" ble funnet i programvaren i en Tesla. 

Hackeren som fant P100D-referansen opplevde så at bilen "nedgraderte" programvaren i bilen hans, og tvitret til Tesla-sjef Elon Musk for å be om en kommentar. "Ikke mitt verk", svarte Musk, og la til "God hacking er en gave". 

Tesla har ikke kommentert ryktene om et nytt batterialternativ. 

Les flere saker om elbil

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.