INDUSTRI

Ny Tesla-oppgradering gir 0-100 på 3 sekunder

Og nå kan du få enda større batteri.

Tesla Model S P85D får en ny "latterlig" modus som øker akselerasjonen enda et hakk. Men prisen for oppgraderingen er rimelig stiv.
Tesla Model S P85D får en ny "latterlig" modus som øker akselerasjonen enda et hakk. Men prisen for oppgraderingen er rimelig stiv. Bilde: Jon Olav Nesvold/NTB scanpix
Stein Jarle OlsenTestansvarlig
20. juli 2015 - 10:17

Tesla annonserte fredag kveld flere nye oppgraderinger til toppmodellen P85D.

En ny modus kalt «ludicrous» eller «latterlig» øker akselerasjonen slik at Model S kan nå 60 miles per hour (97 kilometer i timen) på 2,8 sekunder.

Ifølge Teslas norske nettsted lar det seg oversette til 3,0 sekunder for å nå 100 kilometer i timen.

Les også: Se kartet: Her er det solgt flest elbiler

Elektronikk-oppgradering

Ludicrous mode er en ytterligere oppgradering av «insane mode», eller «gæren-modus», som Elon Musk lanserte i januar.

Da brukte bilen 3,2 sekunder på å nå 60 mph, mens den nå altså er nede i 2,8 sekunder gjennom en elektronikkoppgradering som øker motorkraften til henholdsvis 262 hestekrefter foran og 503 hestekrefter bak.

Oppgraderingen vil koste 10.000 dollar ekstra for nye Tesla-kunder, mens eksisterende Model S-eiere kan oppgradere for 5000 dollar pluss installasjonskostnader.

I Norge er prisen satt til 73.000 kroner for en ny Model S, som med dagens valutakurs faktisk fremstår som ganske gunstig.

Les også: Han grunnla Tesla. Her er hans nye selskap

Større batteri

Musk sa under lanseringen at den nye modusen presser bilen til 1,1 G mens den akselererer.

Oppgraderingen forutsetter også at du takker ja til en ny batteripakke som øker kapasiteten fra 85 til 90 kWh og rekkevidden med «opptil seks prosent». Denne vil koste snaut 22.000 kroner.

Elon Musk skriver imidlertid i en bloggpost at det også er mulig for eksisterende eiere å oppgradere, men at han ikke anbefaler det om ikke bruken i dag er helt på grensen av hva 85 kWh-pakken kan levere.

– I snitt forventer vi å øke kapasiteten på batteripakkene med omtrent fem prosent i året. Det er bedre å vente til du har mer tid på den eksisterende pakken og det er en større forskjell til en ny. 

Innstegsmodellen får også en liten prisreduksjon, og vil nå koste fra 521.600 kroner.

Les også: Bli med inn i denne helt unike Tesla-en

Elon Musk.
Elon Musk.

Men hvor ble det av Model X og Model 3?

I bloggposten prøvde Musk for øvrig å berolige dem som venter på SUV-en Model X og billigmodellen Model 3.

– Ikke bekymr dere, disse er fortsatt i fokus hos oss, og fin fremgang gjøres med begge. X er på skjema for første leveranser om to måneder, og Model 3 om like over to år, skrev Musk.

Han hintet også om en ny utgave av Tesla Roadster om fire år, en bil som vil få modusen etter «ludicrous». Denne får navnet «Maximum plaid», en referanse til filmen Spaceballs.

Les også: Elbilen er langt mindre effektiv enn mange tror

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.