MARITIM

Ny sikring ser ut til å holde: Fregatten ligger mer stabilt

Forsvaret har brukt natten til å stabilisere akterenden av KNM Helge Ingstad.

Det pågår arbeider i land rett ved der fregatten KNM Helge Ingstad ligger. En gravemaskin legger på plass sprengmatter oppå fjellet og det er trukket gule tau ut til akterenden av havaristen som så vidt stikker opp av vannet.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Det pågår arbeider i land rett ved der fregatten KNM Helge Ingstad ligger. En gravemaskin legger på plass sprengmatter oppå fjellet og det er trukket gule tau ut til akterenden av havaristen som så vidt stikker opp av vannet. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: Tore Meek/NTB Scanpix
20. nov. 2018 - 15:20

KNM Helge Ingstad ligger mer stabilt enn tidligere etter at Forsvaret har sikret fregatten ytterligere med forsterkninger akterut.

Bergingen av Helge Ingstad kommer stadig nærmere. Som en del av forberedelsene til hevingen av fregatten, har Forsvaret arbeidet gjennom natten med å stabilisere skipet. Ifølge NRK ligger skipet mer stabilt enn tidligere.

Etter planen, som ble presentert av forsvaret søndag, skal to kranlektere legge seg på utsiden av fregatten imens den gradvis heises opp. Deretter skal fregatten ned på den nedsenkbare lekteren til Boa Management, hvor den skal tømmes for ammunisjon og annet sensitivt militært materiell, før den slepes trygt til havn.

Sjøforsvaret har tidligere kommentert at man har vært heldig med værforholdene i sikringsarbeidet. Værvarselet for de kommende dagene virker også lovende. Det er meldt flau vind og ingen nedbør fram til torsdag.

Det gode været har bidratt til å stabilisere skipet, forteller kommunikasjonsrådgiver Elisabeth Sandberg.

– Bevegelsene til fartøyet har minsket i løpet av natten, sier hun til NRK.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.