KARRIERE

Ny leder i Polyteknisk Forening

Tar over fra 1 mai.

Den nye generalsekretæren i Polyteknisk forening er Anne Cathrine Gjærde.
Den nye generalsekretæren i Polyteknisk forening er Anne Cathrine Gjærde. Bilde: Nikolaj Jonas Blegvad
13. feb. 2014 - 15:14

Polyteknisk Forening har fått en ny generalsekretær. Det blir sivilingeniøren Anne Cathrine Gjærde som tar over stafettpinnen etter Fredrik Evjen.

Gjærde har siden 2009 jobbet som direktør og daglig leder for Nordisk Energiforskning, under Nordisk Ministerråd. Før det jobbet hun i Danmarks største energiselskap Dong Energy, i rådgivende konsulentfirma Alectia og Dansk Energi.

Tidligere var Gjærde forsker og prosjektleder i Sintef Energi i 14 år. Hun har studert ved NTH, og var den første kvinnen som fullførte doktorgrad innen høyspenningsteknologi.

Les også: Ingeniør-organisasjonene opplever stor medlemsvekst

En brobygger

Ifølge styret ved Polyteknisk forening fremstår Gjærde som en nettverksskaper, brobygger mellom forskning og utredning på den ene siden og industri og næringslivet på den andre.

Styret ønsker at Polyteknisk Forening gjennom tverrfaglig debatt skal bidra til at det tas bedre beslutninger i samfunnet. 

– Jeg ser frem til å lede en forening med et tydelig samfunnsengasjement. Polyteknisk Forening er en omfattende nettverksorganisasjon, og man jobber tett sammen med faggruppene, hovedstyret og medlemmene. Jeg kjenner igjen det fra jobben i Nordisk Energiforskning, sier Gjærde til Teknisk Ukeblad.

Hun ønsker også å styrke og fornye rollen til foreningen sammen med faggruppene, hovedstyret, direksjonen og medlemmene.

Jeg håper at vi i fellesskap kan gi Polyteknisk forening et løft.

Les også: – Dagens system for måling av innovasjon tar feil

Mer enn bare debatt

President i Polyteknisk Forening, Anne Katrine Slungård sier at foreningen har mye spennende på agendaen denne våren.

De legger opp til en tverrfaglig debatt og får besøk av fire statsråder og flere statssekretærer, flere dyktige folk fra næringslivet, akademia og forskning.

Vi ønsker å bidra til at ulike samfunnssektorer møtes og drøfter problemstillinger for å lære noe av hverandre og få ny innsikt. Det er mer enn å møte opp for å vinne en debatt. For oss er objektivitet og upartiskhet selve grunnlaget. Det er også derfor at vi sjelden får nei når vi inviterer. Gjester vet at deres integritet blir ivaretatt. Og når ulikt møtes og brynes, så legges det grunnlag for at gode, robuste løsninger finnes og vedtak kan fattes, sier Slungård.

Vi gjør oppmerksom på at Polyteknisk Forening eier Teknisk Ukeblad Media AS sammen med Nito og Tekna.

Les også:

Mister forskere til industri og næringsliv

Nytt vannkraftsenter skal lokke ungdom vekk fra oljebransjen

– Vi har fått en produktivitets-kommisjon der åtte av ti er økonomer  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.