Nordic Semiconductor

Ny brikke bruker lite energi og kan kommunisere langt: Tror den vil utkonkurrere vanlig Bluetooth

Nordic Semiconductor har hatt stor tilstedeværelse på CES i menge år. Her viser de nyheter og snakker med gamle og nye kunder.

Spiller Doom: Teknisk direktør i Nordic Semiconductor, Svein-Egil Nielsen viser og hvordan det er mulig å spille Doom med prosesseringskraften som er bygget inn som en del av deres nye kommunikasjonsbrikke.
Spiller Doom: Teknisk direktør i Nordic Semiconductor, Svein-Egil Nielsen viser og hvordan det er mulig å spille Doom med prosesseringskraften som er bygget inn som en del av deres nye kommunikasjonsbrikke. (Foto: Odd Richard Valmot)

Nordic Semiconductor har hatt stor tilstedeværelse på CES i menge år. Her viser de nyheter og snakker med gamle og nye kunder.

Hei, dette er en Ekstra-sak som noen har delt med deg.
Lyst til å lese mer? Få fri tilgang for kun 235,- i måneden.
Bli Ekstra-abonnent »

Las Vegas/CES: Nordic Semiconductor er som vanlig på CES med sin toetasjes stand. Her har de 30 ansatte som møter gamle og nye kunder for å vise frem de siste norske trådløse godsakene.

Ikke minst den nye mobilnettbrikken nRF91 som kombinerer svært lavt strømforbruk med å kommunisere veldig langt i mobilnettet.

– Vi har fått veldig god respons på LTE-brikken vår. For mange åpner den helt nye muligheter til å flytte sensorer langt utenfor allfarvei og la dem bli der i årevis uten å måtte bytte batteri. Skal vi realisere en verden basert på IoT så trengs det milliarder av slike, sier teknisk direktør i Nordic Semiconductor, Svein-Egil Nielsen.

Denne brikken brakte Nordic Semiconductor seier i Norwegian Tech Award 2019.

Her kan du se Svein-Erik Nielsen fortelle om selskapet og om tilstedeværelsen på CES. Artikkelen fortsetter under videoen:

Les også

Mer Bluetooth

Det norske selskapet har et sted mellom 40 og 50 prosent av verdensmarkedet for BLE Bluetooth Low Energy. Det vil si den varianten av Bluetooth som bruker veldig lite energi.

Her på CES viser de utvalgte kunder sin nye variant av BLE 5.2.

– Denne nye varianten vil bety mye for oss, for med den kan lavenergi brukes til å overføre musikk, og det bringer oss inn i et mye større marked. Jeg tror at Bluetooth Low Energy etter hvert vil utkonkurrere vanlig Bluetooth i svært mange anvendelser. Med den mye høyere datakapasiteten som BLE får, vil den overta overføringen av musikk fra mobiler til hodetelefoner og annet utstyr. Lavt strømforbruk er alltid en faktor man ser etter for å få mer ut av batteriene. I den nye brikken har vi ikke bare klart å øke dataoverføringshastigheten betydelig, vi har klart å senke strømforbruket ytterligere også, sier han.

Prosessere på brikken

Nielsen sier at det er også en annen viktig trend, nemlig å bruke prosessoren som er en del av kommunikasjonsbrikkene til mer avansert lokal prosessering.

– Se her, sier han, og viser oss at man kan kjøre spillet Doom på en brikke beregnet på lavenergi datakommunikasjon.

Les også

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå