IT

Ny app lar deg strømme live fra hvor som helst

Skaper kontroverser i videoindustrien.

Med Meerkat-appen kan hvem helst lage egne nyhetssendinger. Men videoene blir ikke lagret noe sted, akkurat som når man tar bilder med Snapchat.
Med Meerkat-appen kan hvem helst lage egne nyhetssendinger. Men videoene blir ikke lagret noe sted, akkurat som når man tar bilder med Snapchat. Bilde: Meerkat

Meerkat er den nye appen som får mye oppmerksomhet i internasjonale medier, blant annet i Techcrunch.

Med den kan du strømme live fra uansett hvor du er. I det du begynner å filme og strømme direkte fra et sted som for eksempel filmpremiere eller en konferanse, kommer det et varsel på Twitter og andre følgere kan bli med.

I går ble blant annet appen brukt for første gang på premieren av femte sesong av TV-serien Game of Thrones.

Meerkat er nylig lansert, men har allerede 300.000 brukere.

Les også: Spill-legenden til TU: Disse tre teknologitrendene bør du følge med på

Kontroversiell

Med appen kan hvem som helst lage egne nyhetssendinger. Men videoene blir ikke lagret noe sted, akkurat som når man tar bilder med Snapchat.

Appen er kontroversiell fordi den utfordrer rettighetene og reglene som gjelder hvis man skal strømme live innhold til millioner av andre brukere.

For eksempel kan man strømme fotballkamper, mens TV-selskaper som betaler flere millioner kroner for å sikre seg lisenser for å vise idrett.

Mens under gårsdagens presentasjon på Y-combinator, en av verdens mest kjente bedriftsinkubatorer i Silicon Valley, fikk publikum streng beskjed om å ikke strømme.

Som kjent er video en av de viktigste industriene innenfor kommunikasjon og media. Youtube er nummer to på listen over de mest besøkte nettstedene. Google er på førsteplass.

Flere spår at det vil fortsette slik fremover, og det blir mer satsing på video.

Les også: Denne date-appen kan bare brukes av studenter

Det er en israelsk startup som står bak appen. De har samlet inn over 12 millioner dollar og ble evaluert nå nylig til verdi 40 millioner dollar. Meerkat

Kommer fra Israel

Det er en israelsk startup som står bak appen. De har samlet over 12 millioner dollar og ble nylig verdivurdert til 40 millioner dollar.

Det er ingen overraskelse at appen kommer fra Israel.

Det er et stort innovasjonsmiljø i Israel og regionen har flere teknologiselskaper på Nasdaq enn noen andre regioner i verden, bortsett fra Silicon Valley.

Flere trekker frem at appen blir mer og mer populær fordi den fanger interessen til den unge generasjonen som ser på mobilen sin og ikke på TV.

Det åpnes mange flere muligheter for markedsføring og møte med et yngre publikum.

Meerkat er ikke den første appen som gjør live-strømming tilgjengelig. Men det er den første appen som bruker mobil som utgangspunkt.

Les også:

Styret på denne smartsykkelen vibrerer når biler nærmer seg  

Slik ser du USA-Netflix på mobilen

Disse 20 oppstartsbedriftene bør du følge med på i 2015  

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.