MARITIM

NTNU-professor om maritime trender: Utelukker ikke kjernekraft for skip

NTNU-professor Asgeir J. Sørensen er optimist. IMO-målene vil nås og kanskje raskere enn ventet. Kjernekraft er heller ikke utenkelig i energimiksen for en grønnere kysttrafikk og smarte nullutslippshavner. Hva med eksport av «flatpakkede, grønne havner og elektrifiserte autonome skip»?

Norge kan bruke sin desentraliserte og langstrakte kyst som konkurransekraft til å utvikle industrielle energi- og logistikkløsninger som kan skalere til å løse tilsvarende utfordringer i Afrika, Asia, Oceania, Amerika.
Norge kan bruke sin desentraliserte og langstrakte kyst som konkurransekraft til å utvikle industrielle energi- og logistikkløsninger som kan skalere til å løse tilsvarende utfordringer i Afrika, Asia, Oceania, Amerika. Bilde: Maritime Clean Tech
Tore StensvoldTore StensvoldJournalist
7. apr. 2020 - 11:30

TU hadde rundt nyttårstider en artikkelserie om maritime trender. Sentrale aktører i næringen oppsummerte de viktigste trendene 2010-2020 og prøvde å se framover.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.